HomeActueelDeel van Nederland kan zich opmaken voor een enorm pak sneeuw

Deel van Nederland kan zich opmaken voor een enorm pak sneeuw

Al bijna een week wordt er in Nederland gerept over horrorkou en sneeuwbommen des doods, en vandaag was het zo ver. De eerste sneeuwvlokjes vielen en op veel plekken werd ons kleine landje bedekt met een dun wit dekentje. Toch moet het ‘ergste’ nog komen.

‘Sneeuwbom’

Als je afgelopen week naar de media hebt gekeken dan is het woord sneeuwbom vast en zeker een paar keer voorbijgekomen. Metro (de krant) kopte namelijk met de titel ‘Sneeuwbom des doods‘ en dat werd door de hele media met plezier overgenomen.

Al gauw paste de krant haar titel aan maar toen was het kwaad al geschied. Veel platformen hadden de titel al overgenomen want ja… Kliks! Uiteindelijk werd het zo vaak herhaald, dat mensen er echt op begonnen te hopen. Helaas bleek al gauw dat het behoorlijk overdreven was, maar vandaag viel er tóch een laag sneeuw.

Weermodellen

De weermodellen lieten zien dat de sneeuw voornamelijk in het zuiden van Nederland ging vallen, en dat lijkt ook goed te kloppen. Ook in België is de ‘sneeuwbom’ inmiddels opgevallen, maar het lijkt erop dat onze zuiderburen wél met een dik pak sneeuw te maken gaan krijgen. Samen met het zuiden van Nederland, zal het landschap daar flink wit kleuren.

Hoewel het op dit moment al flink aan het sneeuwen is in het zuiden, zal het dikke pak pas woensdag naar beneden komen dwarrelen. Weerplaza maakte een mooie afbeelding om in kaart te brengen waar de sneeuw zal vallen.

Dik pak sneeuw

Hoewel 15 centimeter maar weinig te maken heeft met een ‘sneeuwbom des doods’, is het toch een flink pak sneeuw. Er wordt verwacht dat het zuiden woensdag enigszins ontregeld wordt.

In Nederland zijn we niet heel goed in het omgaan met sneeuw, dus woensdag zullen we de nodige problemen gaan zien.

Kun je niet wachten op de sneeuw? Dan moet je dus in het zuiden (of zuidoosten) van Nederland zijn. Heb je er een hekel aan? Bedenk je dan dat het altijd ergen kan, zoals in de winter van 1979.

Meer van dit