HomeActueelStudent (23) duikt zonder twijfel ijskoude water in en helpt vrouw uit...

Student (23) duikt zonder twijfel ijskoude water in en helpt vrouw uit zinkende auto

Gistermiddag redde Max, die 23 is en Civiele Techniek studeert in Delft, een vrouw uit het water. Hij twijfelde geen moment om het ijskoude water in te duiken, en de vrouw te helpen. De vrouw was met haar auto te water geraakt en zat vast in doordat de auto omkieperde.

Hij zag het gebeuren

Vanuit het raam op de eerste verdieping van zijn studentenhuis zag hij het gebeuren, en twijfelde geen moment. Hij dook zonder aarzelen in de ijskoude gracht en sloeg het autoraam van de vrouw aan diggelen.

Toen de auto te water raakte, keerde die zich meteen om. Hierdoor was het voor de inzittende erg lastig om zichzelf te bevrijden. Veel mensen stonden te kijken, maar Max besloot meteen te handelen. Hoewel het ijs op het water ligt, springt hij toch zonder pardon het water in.

Taart

Max is natuurlijk een held en dat werd ook door de burgemeester bevestigt. Hij kreeg dan ook een flinke taart voor zijn heldendaad. Zijn huisgenoten beschrijven Max als de typische held: “Hij is sportief, doet aan rugby, en staat bekend om zijn daadkracht”.

Hoewel Max zelf niet zo graag opschept over zijn actie, heeft zijn heldendaad behoorlijk wat commotie teweeg gebracht.

De beelden van zijn reddingsactie zijn zelfs op het NOS Journaal beland, maar de relaxte Max lijkt niet echt onder de indruk van alle aandacht.

Hij vind dat hij gewoon zijn plicht gedaan heeft. Voor wie benieuwd is naar de reddingsactie, de beelden staan hieronder.

Meer van dit: