HomeActueelKomt er nou een sneeuwbom of niet? Meteoroloog legt uit wat we...

Komt er nou een sneeuwbom of niet? Meteoroloog legt uit wat we kunnen verwachten

We hebben als Nederlanders de afgelopen week weer flink kunnen klagen over het weer. Ondanks dat het voor vele al snel weer warmer mocht worden, hebben er ook veel mensen genoten van de kou. Inmiddels lijkt het alweer gedaan met de ijzige temperaturen. Nu voorspellen ze voor volgende week toch weer een ‘sneeuwbom’. Maar hoe zit dat nou?

Krijgen we volgende week sneeuw?

Momenteel is het ijs alweer aan het smelten en kunnen de schaatsen alweer terug naar de zolder. Ondanks dat het nu ‘warmer’ geworden is, kunnen we volgens Meteoroloog Raymond Klaassen wel alsnog echt winterweer verwachten.

Dit weekend gaan we voornamelijk regenbuien zien, maar als het aan de weermodellen ligt, gaat dat volgende week weer veranderen. “Volgende week wordt het weer helemaal anders en dan krijgen we weer wat winterse speldenprikjes”. Vanaf maandag wordt de bovenlucht een stuk kouder, waardoor er ook sneeuw of hagel kan komen.

Gaat die ‘sneeuwbom’ echt komen?

Metro kopte afgelopen week met ‘sneeuwbom des doods’ en dat werd al gauw door heel veel media overgenomen. Maar kunnen we volgende week echt een sneeuwballengevecht houden? Meteoroloog Raymond Klaassen durft niets te beloven. “Die sneeuwbom die vorige week geïntroduceerd is, die moeten we echt nog even afwachten.”

Hij vervolgt: “In de laatste modeluitvoer van de verschillende weercomputers zie je dat de meeste sneeuw echt ten zuiden van Nederland blijft. Het gaat dus echt reuze meevallen met de aangekondigd sneeuwbom.”

Voor diegene die nu keihard zitten te balen, is er toch nog een sprankje hoop. Meteoroloog Raymond Klaassen laat namelijk nog weten dat het nu te ver is om er echt iets nuttigs over te zeggen.

“Het is nog te ver om er echt iets exacts of precies over te zeggen. We moeten het afwachten. We gaan in ieder geval maandag en dinsdag een paar losse sneeuwbuien zien”. 

Denk jij dat die zogenaamde sneeuwbom des doods hier in ons kikkerlandje gaat vallen? Of zal het zoals altijd wel weer reuze mee gaan vallen en is er paniek om niets?

Meer van dit: