Vrijwel iedereen heeft gehoord van de televisieshow: Massa is Kassa. De tv-show waarbij Peter Gillis en zijn familie gevolgd worden tijdens hun werkzaamheden op de vakantieparken. Natuurlijk kan het zijn dat je het nooit gekeken hebt, maar dan zorgde de nieuwsartikelen er wel voor dat je alsnog lucht kreeg van het reilen en zeilen van de familie. De familie ligt namelijk al jaren onder vuur, maar worden nog steeds niet gecanceld door de media en kijkers.
Samir uit Massa is Kassa
De meeste personages uit het programma worden uitgekotst door de kijkers. Peter en zijn familie hebben bijvoorbeeld erg weinig respect en empathie naar hun medewerkers. Dit heeft ook betrekking op de geliefde Samir. Samir werkt al 25 jaar op het vakantiepark en was inmiddels benoemd tot hoofdmanager horeca op vakantiepark Prinsenmeer.
Elke aflevering konden de kijkers ook een inkijkje krijgen in het leven van Samir. Samir werkte zich voornamelijk kapot en je zag hem nooit meer dan 5 seconden stil staan. Stond hij een keertje stil om een bestelling op te nemen of iets dergelijks, dan stond Petertje vooraan om hem weer te laten rennen. Stilstaande werknemers kosten namelijk geld en dat geld besteed Petertje liever aan zijn golddigger Wendy.
Samir trekt Peter voor de rechter
Samir die het gedrag van Peter meer dan 25 jaar pikte, is er nu helemaal klaar mee. Door een personeelstekort moest hij vrijwel de gehele horeca in zijn eentje runnen. Toen hij ook nog eens een longontsteking kreeg, mocht hij van Peter zich niet ziek melden. Samir werd zwaar onder druk gezet waardoor hij wel moest komen opdagen. Vooral omdat hij en zijn familie ook op het vakantiepark woonde. Geen werk is natuurlijk geen woning bij het regime van Petertje.
Uiteindelijk ging Samir dus werken met een longontsteking, die alleen maar erger werd. Hij werd afgevoerd per ambulance naar het ziekenhuis omdat hij onwel werd op zijn werk. Ook hier had Petertje geen boodschap aan.
Hij bleef Samir onder druk zetten, waardoor Samir inmiddels een burn-out heeft opgelopen. Nu is Petertje natuurlijk helemaal woedend! Een burnout waardoor Samir nog langer thuisblijft, dat kost nog meer geld.
Uiteindelijk kon Samir het niet meer aan en is hij met zijn gezin van de camping verhuist. Samir, die nog steeds ziek thuis zit, kwam er daarbij achter dat al 5 jaar zijn overuren niet uitbetaald zijn.
Tijd voor gerechtelijke stappen dus. Samir heeft Peter voor de rechter getrokken om zijn gewerkte uren betaald te krijgen. De rechtszaak staat gepland op 28 februari in de rechtbank van Eindhoven.