HomeShowgekkiesGrote hilariteit om carnavalspak Peter Gillis en vriendin Wendy: "Heerlijke zelfspot"

Grote hilariteit om carnavalspak Peter Gillis en vriendin Wendy: “Heerlijke zelfspot”

Als je denkt dat je alles wel gezien hebt met carnaval, kan het altijd nog wat gekker. Mensen verkiezen originele carnavalspakken steeds vaker boven de traditionele kiel en zo ook Peter Gillis. Die ging namelijk gewoon verkleed als zichzelf, maar dan op een hilarische manier.

Verkleden met carnaval

Eén van de grootste kenmerken van carnaval is dat mensen zich massaal verkleden. Waarom dat precies een traditie is, is niet helemaal terug te vinden op het internet.

Als we een kleine google-opdracht doen, komen we uit bij een verhaal over de romeinen. Zo wisselden de Romeinse slaven en heren van rol tijdens het feest van Saturnus en deden de Germanen een masker op om gemene spoken te verjagen. Tegenwoordig heeft iedereen zijn of haar eigen motivatie om zich te verkleden, zo is te lezen. Weet je dat ook weer, hè!

Peter Gillis en carnaval

Peter Gillis is een overduidelijke Brabander en heeft dan ook zijn roots in het carnaval liggen. Hij slaat het feest der feest in het zuiden niet over, maar dat hebben er meer niet gedaan. Sterker nog, best een hoop mensen hebben Peter gebruikt als inspiratie voor hun carnavalsoutfit en zelfs voor een heuse carnavalswagen.

In Esbeek bouwde een carnavalsclub aan de Peter Gillis wagen en die vonden ze zo mooi dat ze ook besloten om in Hilvarenbeek rond te rijden. Als we de reacties onder het filmpje mogen geloven dan, want zelf stonden we in Boemeldonck.

@ffunnyvideoo

Peter Gilles op de wagen 💁🏽💁🏽 #petergillis #massa #is #kassa #gilles #peter #carnevale #carneval #feest #ffunnyvideoo

♬ origineel geluid – Funny

De wagen trok veel bekijks maar er was één iemand die wel heel raar stond te kijken toen de wagen voorbij kwam. Peter zelf stond tussen de toeschouwers en dat bleef niet onopgemerkt door de mensen die de kar bouwde.

Peter moest samen met zijn mokkeltje Wendy van Hout op komen draven voor een fotootje van de kar en hem samen. Toen hij dat deed, viel mensen op dat hij verkleed was als zichzelf.

Het feit dat hij rondloopt met een trui ‘Sugardaddy’ en Wendy met een trui waar ‘Gold Digger’ opstaat, is toch wel een heerlijke vorm van zelfspot! Humor heeft die gekke Peet wel.

Meer van dit