HomeShowgekkiesPeter Gillis raakt zijn belangrijkste vakantiepark kwijt

Peter Gillis raakt zijn belangrijkste vakantiepark kwijt

Peter Gillis raakt zijn belangrijkste vakantiepark kwijt. De deuren van het populaire park moeten per direct dicht. Dat is natuurlijk een keiharde klap voor Peter. Het park Prinsenmeer is zijn oogappeltje, maar mag dankzij nieuwe regelgeving niet meer open zijn.

Nieuwe regels

De gemeente Asten, waar het park ligt, heeft vorig jaar een nieuwe regelgeving ingevoerd. Die regels vereisen dat Gillis nu en vergunning nodig heeft om open te blijven. Voor die vergunning is een zogenaamde Bibob-toets nodig. Hierbij wordt gecontroleerd of er een risico is dat het park gebruikt wordt voor illegale activiteiten.

Peter wist niet te slagen voor deze toets. De burgemeesters van de gemeenten waar Peter Gillis zijn parken heeft, hebben al eerder geklaagd over hem. Ze beschuldigen hem ervan dat hij stelselmatig alle regels aan zijn laars lapt. Ook loopt er een onderzoek van de FIOD naar eventuele belastingfraude. Dit alles heeft er nu voor gezorgd dat Peter zijn geliefde Prinsenmeer moet sluiten.

Vreselijk nieuws

Het nieuws is natuurlijk vreselijk voor al het personeel dat er werkt. Zij zijn zonder pardon naar huis gestuurd. Ook de bezoekers en bewoners hebben halsoverkop hun tassen in kunnen pakken, want die mochten ook niet blijven. Er zijn een hoop mensen die het dak boven hun hoofd kwijtraken.

Het is niet de eerste tegenslag voor Peter Gillis, die eerder ook al een paar horecavergunningen in rook op zag gaan. Naar verwachting staat de Bibop-toets daar ook voor de deur. Die zal hij dan vermoedelijk ook niet halen, waardoor hij nóg meer parken zal moeten sluiten. Is het einde verhaal voor Peter? Kassa deed al eens onderzoek naar zijn parken en trok ook hun conclusie.

Meer van dit: