HomeWTF?!Met deze Japanse methode ben je binnen 5 minuten van je rugpijn...

Met deze Japanse methode ben je binnen 5 minuten van je rugpijn af

Rugpijn is iets wat we allemaal wel kennen. De één heeft het af en toe en de ander heeft het chronisch. Rugpijn kan heel vervelend zijn maar het komt vaak puur door de houding die je hebt. Als je die houding verbetert, ben je zo van de pijn af. De Japanse Fukutsudzi methode helpt je daar bij!

Wat is de Fukutsudzi methode

De Fukutsudzi methode is een methode die is ontwikkeld door de Japanse chiropractor, Dr. Fukutsudzi. Het is een eenvoudige manier om de houding te verbeteren en zelfs om gewicht te verliezen. De methode vereist niet meer dan een handdoek en een vlakke ondergrond om op te liggen.

Om de oefening uit te voeren, rol je de handdoek op tot ongeveer 10 cm dik en zorgt je dat die zo vast blijft zitten. Je kunt hem bijvoorbeeld vast binden met een touw of elastiek. Ga op je rug liggen en plaats de handdoek onder je buik, net onder de navel. Buig de knieën en houd de voeten plat op de grond. Plaats de armen langs het lichaam en laat deze ontspannen. Blijf gedurende ongeveer 5 minuten in deze positie liggen en adem diep in en uit. Zorg ervoor dat de buikspieren ontspannen blijven tijdens de oefening.

Doel van de Fukutsudzi methode

De Fukutsudzi-methode is gericht op het corrigeren van de bekkenpositie en het uitlijnen van de wervelkolom. Het doel is om de natuurlijke S-vorm van de wervelkolom te herstellen, waardoor de houding verbetert en rugklachten verminderen. Naast het corrigeren van de houding, stimuleert de oefening de buikspieren, wat kan helpen bij het verminderen van buikvet en dus zelfs het verliezen van gewicht.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze oefening geen garantie biedt voor gewichtsverlies en dat het slechts een aanvulling is op een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging. Als je op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve methode om de houding te verbeteren, is de Fukutsudzi-methode het proberen waard. Voer de oefening een paar keer per week uit en bekijk wat het voor jou kan doen!

Meer van dit: