HomeWTF?!Man beweert dat je slechts 2-3 keer kunt slikken voordat je lichaam...

Man beweert dat je slechts 2-3 keer kunt slikken voordat je lichaam je dwingt te stoppen

Een man beweert dat je slechts 2 tot 3 keer kunt slikken voordat je lichaam je dwingt te stoppen. Hij doelt dan uiteraard op droog slikken, dus zonder eten of drinken. Hij zegt wel dat er mensen zijn die het vaker kunnen, maar als dat zo is, zou diegene overmatig speeksel produceren.

Slikken

Als we niet aan het eten of drinken zijn, moeten we toch regelmatig slikken. Dat komt omdat we non-stop speeksel aanmaken. Speeksel wordt voortdurend aangemaakt in onze mond en heeft verschillende taken. Het houdt de mond vochtig, en dat helpt weer bij het praten

Daarnaast spoelt speeksel ook vuil en bacteriën weg om onze tanden en tandvlees gezond te houden. Ook neutraliseert het zuren die tandbederf kunnen veroorzaken. Bovendien helpt het bij het proeven van smaken. Het speeksel slikken we telkens weg, maar blijkbaar kan een mens dus gemiddeld maar 2 tot 3 keer slikken voordat het lichaam je dwingt om te stoppen.

Proef op de som

Veel mensen namen na het filmpje de proef op de som en de meeste merkte dat het inderdaad niet vaker gaat dan een paar keer. Anderen zeggen dat ze zo vaak kunnen slikken als ze willen maar toch moet er volgens de gozer een moment komen dat het stokt. Als je vaker dan 5 keer kunt slikken maak je overmatig speeksel aan.

Hoewel overmatig speeksel een beetje ongemakkelijk kan zijn, zitten daar ook weer voordelen aan. Het beschermt je tanden beter en zorgt ervoor dat jij meer smaak ervaart aan jouw eten. Als je zo veel produceert dat je begint te kwijlen, is er misschien meer aan de hand ;-).

@martijn_peters

#aanhechten met @jessebeharrell Hoeveel keer kan jij “droog” slikken? #wetenschap #lerenoptiktok #educatief #wistjedat #weetjes

♬ origineel geluid – Martijn Peters | Wetenschap

Meer van dit