HomeWTF?!Oma weet raad: Met deze simpele truc voorkom je tandplak en tandsteen

Oma weet raad: Met deze simpele truc voorkom je tandplak en tandsteen

Een mens zou minimaal 2 keer per dag zijn tanden moeten poetsen en het is ook raadzaam om daarbij nog te flossen/raggen. Doe je dat niet dan bouwt er tandplak op, wat later tandsteen wordt. Dit zorgt er voor dat je tanden gaan rotten. Oma weet wel raad hoe je daar vanaf komt!

Discipline en geld

Het vergt best wat discipline en geld om van tandplak in je mond af te komen, laat staan om tandsteen te voorkomen. Veel mensen hebben er geen moeite mee maar een klein deel kan het gewoon niet opbrengen om iedere dag te flossen. Daarnaast kan het ook nog erg zeer doen bij mensen.

Als je dan bij de tandarts komt, kost het weer een hoop om alles schoon te maken en de gaatjes die eronder zitten moeten ook allemaal weer gevuld worden. Ook krijg je voor de zoveelste keer op je kop van de tandarts. Daar heeft toch niemand zin in.

Oma weet raad

Oma’s hadden vroeger niet de middelen en de know-how om dezelfde problemen te bestrijden dus die deden het maar met wat ze konden. Zo hebben oma’s een simpeel huishoudelijke truc die snel werkt en alleen ingrediënten gebruikt die je thuis toch al wel hebt staan.

Ook is het zo dat het wetenschappelijk is bewezen dat het werkt, waardoor je het toch zeker een kans zou moeten geven. Het is heel simpel, je maakt een mengseltje met:

  1. Zout: Het enige wat je nodig hebt, is gewoon huishoudelijk zout. Ongeveer een theelepel is genoeg.
  2. Baking soda: Voeg ongeveer twee theelepels baking soda toe aan het zout. Meng voorzichtig.
  3. Water: Voeg een eetlepel water toe en roer

Op deze manier krijg je een soort pasta waarmee je je tanden moet poetsen. Na 3 minuten poetsen zou het al meer dan voldoende moeten zijn om plak te verwijderen. Zo voorkom je tandsteen en behoudt je een gezond gebit. Uiteraard werkt dit niet als je het maar 1 keer per jaar doet, maar is het slim om bijvoorbeeld 1 keer per week een keer te doen.

Meer van dit: