HomeWTF?!Dit is de reden dat je jouw tandenborstel niet in de badkamer...

Dit is de reden dat je jouw tandenborstel niet in de badkamer moet laten staan

Van alle dingen die je vandaag niet had verwacht te leren, hebben we deze avond toch nog een leuk weetje voor je. Laat jij net als iedereen je tandenborstel gewoon in de badkamer liggen? Dan moet je daar snel mee stoppen en dit is waarom!

Tanden poetsen

Je tanden poets je (waarschijnlijk) ’s ochtends en ’s avonds en om die reden is de badkamer de meest logische plek om de boel te bewaren. Je moet daar immers de boel weer uitspugen en wegspoelen. Het is belangrijk om je tanden ook twee keer te poetsen omdat je geen ranzige tandplak in je mond wilt hebben.

De meeste mensen poetsen hun tanden gewoon in de badkamer maar je hebt ook mensen die er mee gaan lopen. Je hebt zelfs mensen die hun tanden onder de douche poetsen om tijd te besparen. Dat zijn dan vooral de luilakken onder ons. Hoe je het went of keert, tanden poetsen is gezond en fijn en tandplak ben je zo kwijt.

Niet in de badkamer

Maar als de badkamer zo’n logische plek is om je tandenborstel te bewaren; waarom is het dan toch niet zo slim? De reden is heel simpel, in een badkamer vliegt allerlei zooi door de lucht. Met name wanneer je ook een wc in je badkamer hebt staan. Als je die wc doorspoelt komen er allerlei bacteriën vrij.

We schreven al eens een artikel waarin je kunt zien hoeveel poepdeeltjes er door de lucht vliegen bij het doortrekken maar schreven daar niet bij dat die poepdeeltjes ook op jouw tandenborstel terecht komen. Daarnaast zitten er behoorlijk wat bacteriën op je badkamermeubels. Dat is toch de plek waar je vies binnenkomt namelijk. Dus wil je geen poepdeeltjes of andere ranzige troep in je mond? Dan is het slim om je tandenborstel niet meer open en bloot in de badkamer te laten liggen!

@krystaarose

Burst and Sonicare users listen up! Here is how to properly use your toothbrush. #dentalhygienist #sonicare #bursttoothbrush #electrictoothbrush

♬ original sound – Krysta

Meer van dit: