HomeHumorDe loempia frikandel is de ultieme kerstsnack en zo makkelijk maak je...

De loempia frikandel is de ultieme kerstsnack en zo makkelijk maak je hem

Er gaat niks boven frituren maar soms kun je dingen in de airfryer maken die toch nog heerlijk smaken. Een voorbeeld van zo’n heerlijk snackie uit de airfryer is de Loempiadel. Een frikandel met een loempia uiterlijk, en dat is precies zo lekker als het klinkt.

Combinatie

De combinatie loempia met frikandel komt voort uit het fusion cooking principe. Fusion cooking houdt in dat je gerechten uit andere culturen met elkaar samenvoegt. Een pannenkoek met shoarma bijvoorbeeld. Vaak klinkt het allemaal ranzig maar wanneer je het probeert sta je geregeld versteld.

Deze snack is de combinatie van de oer-Hollandse frikandel en een loempia. Het maken ervan is kneiter simpel. Je rolt gewoon een ontdooide frikandel in een loempia velletje en klaar is kees. In de airfryer wordt ‘ie lekker droog en in de frituur is ie wat vettiger. Heerlijk gerecht!

Airfryen

Ben je nou dol op airfryen? Dan kan ik je deze smart airfryer van de action nog aanraden. Die heeft twee mandjes waardoor je dubbel zoveel snacks kunt maken in 1 keer. Of ben je niet dol op het maken maar puur op de snackies zelf? Ook dan kun jij een fantastische kerst hebben met deze frituur kerstballen.

Afijn, in de onderstaande video kun je zelf zien hoe simpel het is om een loempia frikandel te maken. Wellicht geeft het je direct inspiratie om meer dingen in een loempia velletje te vouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pittig gehakt met kaas? Fijne kerst alvast 😉

Meer van dit: