HomeWTF?!Mensen woedend om wat deze Feyenoord fans in de fontein gooien

Mensen woedend om wat deze Feyenoord fans in de fontein gooien

Feyenoord is weer kampioen van Nederland en dat is een hele prestatie. Met een gloednieuw elftal en Arne Slot aan het roer, haalde ze de meeste punten van allemaal. Voor de fanatieke Feyenoord aanhang een goede reden om een groots feest te vieren. Ook werd er weer in de fontein gezwommen. Maar dat niet alleen…

Traditie in ere houden

Het is in Rotterdam traditie om de Hofplein-fontein in te duiken als Feyenoord kampioen wordt. Tienduizenden mensen komen op de fontein af en vieren hun feest. Die fontein is dan in no-time smerig en er belandt van alles op de bodem wat niet meer terug te vinden is.

Een woordvoerder van de gemeente zegt: “We vinden de gekste dingen wanneer de fontein leeggepompt wordt”. Sleutels, telefoons, vuurwerk, bekers, kleding, schoenen en nog veel meer werden teruggevonden toen de fontein leeggepompt werd. Toch was er nog iets in de fontein gegooid wat niet in dat rijtje stond. Een gezin besloot namelijk de as van hun vader/opa in de fontein te gooien. Ze dachten dat Opa daar wel om kon lachen.

Woedende reacties

Het fragment kwam op televisie bij Hart van Nederland. Op het moment zelf werd het gezin naar eigen zeggen goed geholpen door medesupporters. Zij vonden het een prachtig idee en konden goed begrijpen waarom iemand hun geliefde in de fontein zou uitstrooien. Maar nadat het fragment op televisie kwam, waren er een hele hoop woedende mensen.

Zij vonden het niet kunnen dat ze hun geliefde zonder toestemming in de fontein gooien en maken zich ook druk om de mensen die nu met hun blote voeten in de as van een overleden persoon staan te dansen. Een reactie die veel geliked en gedeeld wordt is: “Wat ben ik blij dat ik dit keer niet de fontein ben in gegaan! Ik vind het echt schandalig en respectloos zowel naar overleden opa als naar de mensen in de fontein! En voor de mensen die dit normaal vinden jullie zijn even gestoord”

Meer van dit: