HomeSportFeyenoorder wordt in Rome betrapt en is opeens diehard Roma supporter

Feyenoorder wordt in Rome betrapt en is opeens diehard Roma supporter

Het zal niemand zijn ontgaan dat Feyenoord Rotterdam gister de returnwedstrijd moest spelen in Rome. Er was veel over de wedstrijd te doen omdat supporters van Feyenoord zich eerder niet konden gedragen. Het was gister dan ook niet toegestaan om in het stadion te zijn voor Feyenoord supporters.

Geen supporters

Dat er geen supporters toegestaan zijn is voor sommige fans geen boodschap. Feyenoorders volgen hun cluppie waar die ook gaat. Het Feyenoord staat bekend als loyale en fanatieke aanhang en het is dus niet zo gek dat een enkeling tóch naar Rome is afgereisd.

RTL Nieuws deed verslag vanuit Rome en kwam een stel Nederlanders tegen. 1 van hen besluit om hard ‘Feyenoord’ in de microfoon te roepen. Of de jongen er ook speciaal voor Feyenoord was, is niet duidelijk. Wanneer hij het roept, is er een grote en ruige Italiaan die dat opvangt. Die komt direct verhaal halen.

Even schrikken

Wanneer de Italiaan op hem afkomt en in het Italiaans vraagt: “Voor wie ben jij?”, probeert de gozer er nog onderuit te komen door te zeggen dat hij geen Italiaans spreekt. Als het duidelijk wordt dat hij betrapt is, lijkt hij zich de pestjantje te schrikken. “Je zei toch Feyenoord?” Met de volste overtuiging antwoordt ‘ie “Nee, Roma”. En wijst vervolgens naar de shirtjes achter hem.

Als de Italiaanse gozer laat weten dat hij toch echt Feyenoord hoorde, legt hij even uit dat het niet de bedoeling is. De Feyenoorder doet alsof zijn neus bloedt en lijkt vervolgens nog een AS Roma shirtje te kopen ook. Die is toch vrij snel geswitched van club. Achteraf maar goed ook want Feyenoord werd later op de avond afgedroogd.

Via Skoften

Meer van dit: