HomeSportWhatsapp berichten van Ajax F-side waarin staat wat iedereen al dacht

Whatsapp berichten van Ajax F-side waarin staat wat iedereen al dacht

Whatsapp berichten van de Ajax F-side zijn gelekt. Hierin zie je hoe de fans het hebben over wat iedereen al dacht namelijk het doelbewust staken van de klassieker. De wedstrijd werd in de 55ste minuut gestaakt als gevolg van vuurwerk op het veld.

Competitievervalsing

De wedstrijd Ajax – Feyenoord, oftewel de Klassieker, is een wedstrijd die altijd onder veel spanning staat. De twee clubs en hun fans zijn elkaars aartsrivalen dus wordt er altijd rekening gehouden met een hoop ongeregeldheden. Z├ęker nu het de laatste weken een puinhoop bij Ajax is, neemt de onvrede vanuit het publiek toe.

Toen Feyenoord in no-time met 0-2 voorstond, moest het duel kort stilgelegd worden door een plastic beker op het veld. Toen het daarna 0-3 werd, besloten de fans om vuurwerk op het veld te gooien. Hierdoor werd het duel gestaakt en konden de spelers gaan douchen. Trainer Arne Slot wees al op het feit dat welke uitkomst dan ook competitievervalsing zou zijn.

Doelbewuste actie

Wanneer de wedstrijd definitief gestaakt wordt, wordt er normaal gesproken op een ander moment het restant uit gevoetbald. Gister was het niveau van Ajax echter zo slecht, dat Feyenoord op een monsterzege dreigde uit te lopen. Dit moet ook de harde kern van Ajax gevoeld hebben en heeft zodoende bewust besloten om in te grijpen.

Door spullen op het veld te gooien, is de KNVB volgens de nieuwe regels verplicht om het duel te staken. In de F-side whatsapp groepen werd dan ook al gauw opgeroepen om vuurwerk op het veld te gooien. Hiermee hoopten ze dat ze op een ander moment beter voor de dag kunnen komen tegen Feyenoord. Een foto van dit whatsapp gesprek lekte uit en staat hieronder.

WhatsApp gesprek F-side ajax