HomeSportSaudi-Arabië is op zoek naar kelderklasse voetballers om hun derde divisie te...

Saudi-Arabië is op zoek naar kelderklasse voetballers om hun derde divisie te vullen

Ben jij een fanatieke voetballer die het nog niet helemaal heeft weten te maken? Dan hebben we goed nieuws voor je. De voetbalbond van Saudi-Arabië is op zoek naar voetballers om hun derde divisie mee te vullen. Dat niveau zal niet veel hoger dan de Hollandse derde klasse liggen dus pak je kans.

Voetballen in Saudi-Arabië

Steeds meer voetballers worden verleid om in Saudi-Arabië te voetballen en dat is niet omdat ze zo’n geweldige competitie hebben. Voetballen in Saudi-Arabië staat gelijk aan héél veel centjes verdienen. Zo verdient Cristiano Ronaldo iets van 200 miljoen euro per jaar en werden er zelfs wetten voor hem aangepast in het land.

Andere voetballers vonden dit als muziek in de oren klinken en volgde er al gauw een stroom aan topspelers, die naar het warme woesteinlandje vertrokken. Karim Benzema, N’golo Kanté, Ryad Mahrez en nog veel meer toppers stelden hun bankrekening beschikbaar voor de oliemiljoenen. Hierdoor krijgt de Saudi Pro League steeds meer kwaliteit.

Meerdere divisies

Concurrentie is goed voor de prestaties want met concurrenten op de loer, moet je het iedere keer beter doen. Om het niveau van de Saudi Pro League naar het volgende niveau te tillen, zal er dus concurrentie moeten zijn. Saudi-Arabië probeert dat nu te realiseren door een tweede en een derde divisie te vullen. De tweede was zo gebeurt maar voor de derde zoeken ze nu dus nog spelers.

Spelers die het wel zien zitten én lekker meekomen in de Nederlandse kelderklasse, kunnen zich gerust beschikbaar stellen. Helaas zal je geen miljoenen gaan verdienen, maar kun je wel rekenen op een huis, auto én salaris van zon 3 tot 4.000 euro. Dus mocht je het zien zitten om te voetballen in de bloedhitte en denk je dat je te goed bent voor de Nederlandse derde klasse? Dan kun je gerust eens die kant op gaan voor wat proeftrainingen.

Meer van dit: