HomeSportMeest bizarre doelpunt ooit bij Ajax vrouwen als de keeper de verkeerde...

Meest bizarre doelpunt ooit bij Ajax vrouwen als de keeper de verkeerde bal vangt

Misschien is dit wel het meest bizarre doelpunt dat je ooit gaat zien. Bij de Ajax vrouwen ving de keeper namelijk de verkeerde bal. Na een snoeiharde vrije trap ging de originele bal hoog de lucht in, waarna de keeper de vreemde actie uithaalde

Bizar doelpunt Ajax vrouwen

Het niveau van het vrouwenvoetbal is een discutabel puntje. Aan de ene kant wordt er prachtig voetbal gespeeld maar aan de andere kant lijkt het ook wel eens op comedy capers. Veel mensen kunnen er niet naar kijken vanwege het lage niveau, maar een hoop andere vinden het entertainment gehalte juist een stuk hoger dan bij het mannenvoetbal.

De mensen die de wedstrijd Excelsior – Ajax zaten te kijken, zagen misschien wel het meest bizarre doelpunt ooit gemaakt. Wanneer Ajax vlak voor tijd nog een vrije trap krijgt, ma Romée Leucter hem nemen. Ze trapt de bal snoeihard op de lat, die vervolgens de lucht in gaat. De keeper van Excelsior heeft niet door dat de bal nog in de lucht zweeft, maar denkt dat die al op het dak van het doel ligt. Ze pakt de bal snel om nog kans op een gelijkmaker te forceren maar heeft dus niet door dat het de verkeerde bal is.

Ongeloof

Wanneer de bal uit de lucht komt, stuitert die terug in de goal. Vol ongeloof kijken de speelsters wat er allemaal gebeurt.  De spelers juichen wat en vanuit het publiek klinkt een hoop gelach. Het kan dus toch echt wel leuk zijn om eens naar die wedstrijden van de dames te kijken.

Ook het Ajax media team had de goal gezien en besloot er een grapje over te maken op Twitter. Daar is de video inmiddels meer dan 3 miljoen keer bekeken. Zo veel views krijgen de dames meestal niet maar of ze er zo blij mee zijn dat het op deze manier is, is maar de vraag.

Meer van dit: