HomeHumorProgramma 'Even tot Hier' maakt op geweldige wijze korte metten met voetbalhooligans

Programma ‘Even tot Hier’ maakt op geweldige wijze korte metten met voetbalhooligans

De afgelopen weken hebben we veel te veel last gehad van voetbalhooligans. Ze kwamen op het veld, gooiden aanstekers naar spelers toe, smeten met vuurwerk en besloten zelfs hun eigen spelers een pak slaag te verkopen. Reden genoeg voor de makers van het programma Even tot Hier om daar iets mee te doen.

Korte metten

Het werd tijd dat iemand korte metten met de voetbalhooligans zou maken want niets lijkt meer te helpen. Stadionverboden, boetes en stakingen zijn geprobeerd maar niets lijkt te helpen. De fanatieke voetbalsupporters zijn boos en dat laten ze merken. De clubs zitten dan ook met hun handen in het haar.

En daar is dan ineens de redder in nood. Het programma Even tot Hier besluit namelijk dat het tijd is om er wat van te zeggen. In een parodie komen ze met een hilarisch, maar toch ook een dringende boodschap: “Een stadionverbod wordt niet gecontroleerd, steeds meer wedstrijden worden gestaakt en FC Groningen speelt de rest van het seizoen zonder publiek. Moet voetballen in een vol stadion verleden tijd worden?”

Het dorp

In een parodie op het mooie nummer ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, wordt de situatie belicht. De reacties zijn heel erg positief en lovend want blijkbaar komt de hele situatie bij meer mensen hun strot uitgekropen. Het fragment kan inmiddels op duizenden reacties rekenen en met name op twitter hebben veel mensen het er over.

Één van de reacties is: “Was weer helemaal top! Jullie weten als team met enorm veel prachtige teksten en humor als geen ander maatschappelijke problemen aan de kaak te stellen.” En dat klopt als een bus! Eerder hadden ze namelijk ook al een heerlijk fragment over onze Mia en Dion.

Meer van dit: