HomeActueelGozer verliest 3 vingers door zwaar vuurwerk tijdens Marokkaanse 'feesten'

Gozer verliest 3 vingers door zwaar vuurwerk tijdens Marokkaanse ‘feesten’

Marokko heeft als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale van een wereld kampioenschap voetbal weten te bereiken. Hierdoor heeft het land hoe dan ook geschiedenis geschreven en dat werd op veel plekken in Europa dan ook uitbundig gevierd.

Straatfeesten

De Marokkaanse fans gingen massaal de straten op om de overwinning van Marokko op Spanje, te vieren. Hoewel het gezellig begon, liep het helaas wel op veel plekken uit de hand. In Nederland zagen we de ME ingrijpen en ook in het buitenland sloeg de sfeer ineens om.

In Brussel werden politiebureaus bekogeld met straatstenen, in Parijs werd er van alles met zwaar vuurwerk vernield en in Antwerpen werd er ook met vuurwerk gesmeten naar de politie. Uiteindelijk zijn er in Brussel 59 relschoppers opgepakt en in Antwerpen was het een man die zichzelf te grazen nam

Zwaar vuurwerk

De man in Antwerpen verloor namelijk 3 van zijn vingers toen een vuurwerkbom ontplofte in zijn hand. Of het vuurwerk van hem was en wat de bedoeling van het vuurwerk was, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de groepen relschoppers er flink van schrokken en dat ze toen rustig weg trokken. Hier moest overigens wel veel politie aan te pas komen.

Het is niet de eerste keer deze week dat er iets gruwelijk misgaat met vuurwerk. Eerder was het een knuppel die zijn hand verloor toen hij een vuurwerkbom in de trein af wilde steken. Het stunten met vuurwerk kan natuurlijk wel lachen zijn maar de risico’s zijn dat je levenslang verminkt door moet als je er niet verstandig mee om gaat. Zeker het ultra zware vuurwerk dat tegenwoordig afgestoken wordt.

Bron: Trendnieuws

Meer van dit: