HomeHumorMan rijdt met auto vol Duits vuurwerk naar Nederland en besluit peukie...

Man rijdt met auto vol Duits vuurwerk naar Nederland en besluit peukie op te steken

De jaarwisseling komt eraan en dat betekent voor veel mensen maar één ding; Knallen! Helaas is het in Nederland al een paar jaar niet meer zoals vanouds, maar dat houdt de echte liefhebber niet tegen. Die gaat gewoon naar Duitsland!

Vuurwerk afsteken

In Nederland hebben we sinds een paar jaar niet heel veel keus meer als het gaat om vuurwerk. Je kunt nog wel wat potten of fonteinen scoren, maar het leukere spul is helaas niet meer te krijgen.

Die regeltjes zijn bedacht om ons te beschermen. Veel mensen gaan daar goed mee om maar er is een grote groep liefhebbers die deze betutteling maar onzin vindt. Zij kiezen er dan ook voor om naar onze (goedkopere) buurlanden te rijden, waar de regels nog niet zo streng zijn als in Nederland. Vooral Duitsland is onder de Nederlanders erg populair.

Auto’s vol

Al wekenlang rijden er auto’s af en aan naar Duitsland om vuurwerk in te slaan. Volgens de regels mag je maar 25 kilo vuurwerk vervoeren in een auto maar de meeste hebben daar lak aan. Omdat het toch wel een ritje en een risico is om naar Duitsland te rijden, kiezen mensen er vaak voor om eenmalig te rijden, voor meerdere mensen. Hierdoor zitten sommige auto’s helemaal propvol met vuurwerk.

Prima zou je zeggen, want er kan eigenlijk maar weinig misgaan. Als je gewoon netjes rijdt, en eventueel een sluiproute pakt, dan komt het allemaal goed.

Je kunt op je gemak achter het stuur zitten, maar je moet het natuurlijk niet te relaxed maken. Een Nederlander voelde zich zó op zijn gemak, dat hij besloot om een peukie op te steken.

Een peukie roken in een auto stampvol met vuurwerk, bleek al heel gauw niet zo’n goed idee te zijn geweest. Het vuurwerk dat achter in de auto lag, vatte namelijk vlam.

In de beelden hieronder is goed te zien hoe de auto binnen mum van tijd keihard uitbrandt. Gelukkig ziet de auto er niet al te duur uit, en hebben ze toch een onbetaalbare vuurwerkshow gehad.

Meer van dit: