HomeWTF?!Politie toont bodycambeelden van agenten die vol geraakt worden door vuurpijl

Politie toont bodycambeelden van agenten die vol geraakt worden door vuurpijl

De jaarwisseling in Nederland is hartstikke prima verlopen. Tenminste… als je alle aanvallen op hulpverleners, de poging om een woonwijk weg te blazen en het aantal mensen dat een bezoekje aan het oogziekenhuis moest brengen, niet meerekent. 

Hulpverleners bekogelen

Maar ja, bovenstaande gevallen zijn nu juist degene die blijven hangen in de media. En hulpverleners aanvallen? Dan ontbreekt het je óf aan een goede opvoeding, of je mankeert iets in je bovenkamer. Een combinatie van beiden valt overigens ook niet uit te sluiten.

In de tussentijd wordt de roep om een nationaal vuurwerkverbod voor consumenten steeds luider. Het bekogelen van hulpverleners is daar onder andere een oorzaak van. Tijdens de jaarwisseling is een enorm aantal agenten gewond geraakt. De politie zelf spreekt van ’tientallen agenten’ en dat is uiteraard krankzinnig.

Bodycambeelden politie

In Nieuw-Beijerland werden twee agenten geraakt door een vuurpijl. Dat liep niet best af, aangezien beiden naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Naast brandwonden is er ook gehoorschade geconstateerd. De politie heeft besloten beelden van het incident openbaar te maken. Het zijn beelden die afkomstig zijn van een bodycam van een van de agenten.

Op de beelden is duidelijk te zien hoe de twee geraakt worden en wat er in de nasleep gebeurt. Collega’s ontfermen zich gelukkig snel over de agenten die geraakt werden, en konden ze in veiligheid brengen.

Getuigen en informatie gezocht

Vanzelfsprekend wil de politie dolgraag in contact komen met degene(n) die dit op zijn of haar geweten heeft/hebben. Dat kun je op een aantal manieren doen.

Je kunt gewoon een politiebureau binnenlopen en namen onthullen, je kunt bellen met 0900-8844 of je kunt heerlijk anoniem snitchen.

De beelden hieronder zijn door de politie vrijgegeven. Het doel is om de verdachte op te sporen, maar ook om aandacht te vragen voor wat voor ellende de politie allemaal meemaakt tijdens oud en nieuw.

Meer van dit