HomeWTF?!Papa steekt zwaar vuurwerk aan voor zijn zoontjes, maar dat gaat te...

Papa steekt zwaar vuurwerk aan voor zijn zoontjes, maar dat gaat te vroeg af

Hoe dichter we bij middernacht komen, hoe meer vuurwerkfilmpjes er in de rondte gaan op social media. Soms zijn ze leuk, soms wordt er wat gesloopt, maar in sommige gevallen gaat het helemaal mis. In dit filmpje is te zien hoe een papa van twee jochies vanavond met hoofdpijn op de bank zit.

Zwaar vuurwerk

In Nederland zijn er steeds minder plekken waar vuurwerk afgestoken mag worden. Ook het vuurwerk dat we af mogen steken, is niet meer zo spectaculair als vroeger. Het vuurwerk dat nog te krijgen is, maakt soms maar weinig indruk.

Omdat liefhebbers toch wat zwaarder vuurwerk af willen steken, wordt er uitgeweken naar buurlanden. Zo zagen we deze gozer die uit Duitsland kwam rijden met een auto vol vuurwerk, en toen een peukie op besloot te steken. Ook lazen we al de verhalen van kinderen met zware vuurwerkbommen, die hun handen kwijtraakte.

Veiligheid voorop

Hier op de redactie zijn we ook dol op vuurwerk, maar het is wel belangrijk dat je de veiligheid voorop houdt. De papa uit het filmpje hieronder lijkt dat wel te doen. Hij heeft zijn kids op een flinke afstand staan, en steekt een shell af. Zo’n shell hoort normaal gesproken vele meters de lucht in te vliegen maar dit keer lijkt het mis te gaan.

Zijn kids komen nog even kijken wat papa nu precies aan het doen is en als het zo ver is, rennen ze in spanning terug. Papa kloot wat aan en legt de shell op zijn plek.

Vervolgens steekt hij het lont aan, maar het lijkt erop dat hij het verkeerde lont te pakken heeft. Hij steekt namelijk het schietlont aan.

Een schietlont heet zo omdat het letterlijk ervandoor schiet. Nog voordat je snapt wat er gebeurt, ontsteekt het schietlont de shell, en klapt die vol in zijn gezicht.

De man valt van schrik achterover en de kids staan verstijfd te kijken wat er aan de hand is. Naar wat het schijnt had de man een flinke wond in zijn gezicht, en moest hij naar de eerste hulp worden gebracht.

Meer van dit: