HomeWTF?!Jochie speelt voor schooltijd met zwaar vuurwerk en knalt eigen hand eraf

Jochie speelt voor schooltijd met zwaar vuurwerk en knalt eigen hand eraf

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat er mensen met vuurwerk gaan spelen. De één gaat er slimmer mee om dan de ander en ook het type vuurwerk scheelt natuurlijk veel. Sommige mensen halen al plezier uit wat simpel spul maar voor andere kan het vuurwerk niet zwaar genoeg.

Spelen met vuurwerk

Spelen met vuurwerk is niet stoer, maar kan wel heel leuk zijn. Veel mensen krijgen een kick van het afsteken van vuurwerk. Als je dat niet hebt, dan heb je geen idee hoe dat zou moeten voelen. Die mensen kunnen dan ook niet begrijpen waarom er mensen zijn die met vuurwerk zouden spelen.

Vooral de jongeren vinden vuurwerk prachtig. In november begint het al bij ze te kriebelen en naarmate de tijd verder sluipt, wordt het erger en erger. Omdat ‘veilig’ vuurwerk alleen in de laatste paar dagen van het jaar te krijgen is, wordt er ook gezocht naar andere opties. Het zwaardere vuurwerk is namelijk altijd wel ergens te scoren, zodat het al eerder afgestoken kan worden.

Eenmalige fout

Met vuurwerk spelen kan eigenlijk maar eenmalig fout gaan. Zeker het zwaardere vuurwerk knalt zonder pardon je ledematen eraf. Het kan 100.000 keer goed gaan maar die ene keer dat het fout gaat, ben je de pineut. Zo ook een jongen, die vrijdagochtend voor schooltijd een stuk vuurwerk af wilde steken.

Het incident gebeurde in Doornspijk (Gelderland). Daar waren drie jongens voor schooltijd vuurwerk aan het afsteken toen het mis ging. Een zwaar stuk vuurwerk zou bij één van de jongens zijn hand eraf geblazen hebben.

Voor hem moest de helikopter komen om hem naar het ziekenhuis te brengen. Een andere jongen zou ook verwondingen hebben opgelopen maar dan in zijn gezicht. De derde jongen bleef ongedeerd.

We weten dat een deel van onze lezers ook dol is op vuurwerk maar we willen toch even een boodschap meegeven. Vuurwerk is gaaf en de kans dat het misgaat is niet groot maar besef je wel dat het maar één keer mis hoeft te gaan. Is het het echt waard om het risico te lopen om je hand eraf te knallen?

Meer van dit