HomeWTF?!School in de fik want leerling stopt vuurwerkbom in de muur van...

School in de fik want leerling stopt vuurwerkbom in de muur van de gymzaal

Het Reeshof College in tilburg is ontruimd nadat een leerling een vuurwerkbom in een gat van de muur had gestopt. Toen het vuurwerk ontplofte kwamen er al heel gauw dikke zwarte rookwolken vrij waardoor het brandalarm af ging. Lekker snugger weer.

Vuurwerk bommen

December is aangebroken en dat betekend dat het nieuws weer vol staat met vuurwerkongelukken. De meest opmerkelijke ongelukken halen wij er voor je tussenuit zodat je de rest niet hoeft te lezen. Na de ontploffing werden de vierhonderd aanwezige leerlingen van het Reeshof college geëvacueerd.

Uiteindelijk kwamen er drie brandweerwagens op de melding af en stonden de bedrijfshulpverleners klaar bij de poort van het schoolgebouw. Gelukkig was er aan de buitenkant weinig te zien van de brand maar volgens een woordvoerder stond de school van binnen blank met zwarte rook.

Omgeving

In de omgeving kregen mensen het advies om uit de buurt van de rook te blijven en de aanwijzingen van de aanwezige hulpverleners op te volgen. Als het gaat om rook dan is de stelregel dat het altijd ongezond is. De leerlingen werden uiteindelijk naar huis gestuurd. Niemand is verder bij het voorval door het vuurwerk gewond geraakt.

Of de leerlingen morgen alweer naar school kunnen is nog maar de vraag. Politie doet momenteel onderzoek naar het voorval en zal een hartig woordje met de dader gaan spreken. Je moet ook wel echt je hersenen in je kont hebben zitten om zulke dingen te doen. Edit: De eerste informatie had het over een vuurwerkbom maar later bleek het om een Nitraat te gaan. Dat zijn ook flinke klappers maar niet echt bommen.

Meer van dit: