HomeWTF?!Hannah wil steeds bruiner worden: "Ik heb namelijk Tannorexia"

Hannah wil steeds bruiner worden: “Ik heb namelijk Tannorexia”

We vinden het allemaal leuk om een mooi kleurtje te hebben. Zeker als je op vakantie bent geweest is het leuk om te shinen met je zongebruinde huid. Wanneer het kleurtje in de winter weer verdwijnt, draaien de zonnebankstudio’s weer overuren. Kan geen kwaad toch? Blijkbaar wel.

Een bezoekje aan de zonnebank

In het programma ‘Hooked on the Look’ laten ze goed zien hoe het flink mis kan gaan. Ze geven je namelijk een kijkje in het leven van Hannah Tittensor.

De Noord-Ierse dame is namelijk verslaafd aan de zonnebank. Klinkt natuurlijk niet als een heftige verslaving, maar dat is het wel. Het is namelijk zelfs een ziekte: Tannorexia. Dat het superongezond is en zelfs enorm schadelijk, dat weet Hannah zelf ook. “Kanker zit in mijn familie en ik loop waarschijnlijk nog veel meer kans om huidkanker te krijgen. Ik denk dat het daarom een kwestie is van mijn moedervlekken beter te laten controleren”.

Lekker kleurtje

Haar vriend Ben denkt daar helemaal anders over. Hij vindt de kleur van zijn vriendin prachtig en ziet geen reden om te stoppen. Hij heeft namelijk niemand in zijn familie met kanker, dus hij vindt de schadelijke bijwerkingen vooral lariekoek.

Hannah showt haar kleurtje maar al te graag op haar socials. Supertrots is ze zelf natuurlijk, maar haar volgers zijn wat minder enthousiast.

Ze krijgt regelmatig opmerkingen als: “Je wil van ras wisselen en beschuldigen haar van “Blackface”. Toch doet dit haar niets, want ze krijgt ook voldoende complimentjes.

Begonnen op vakantie

Haar verslaving is waarschijnlijk begonnen toen ze zongebruind terugkwam van een vakantie in Turkije. Ze vond dat ze eengeweldig kleurtje had en wilde zit zeker niet opgeven.

Haar broer was uiteindelijk degene die Hannah liet kennismaken met speciale injecties. Ze gebruikt nu Melatonin, wat natuurlijk super schadelijk is voor je gezondheid.

Gelukkig is er wel iemand die zich wel zorgen maakt om de dame. Hannah’s zus gaat namelijk gebukt onder bezorgdheid. “Ze is echt heel donker, maar ze ziet dit zelf niet meer in”. Ze vervolgt: “Haar hele zelfbeeld is gebouwd op onzekerheid. Zonder al dit gedoe is ze absoluut schitterend”. 

Meer van dit: