HomeWTF?!Martina voelt zichzelf niet langer een blanke vrouw en heeft zich donker...

Martina voelt zichzelf niet langer een blanke vrouw en heeft zich donker laten maken

Een dame genaamd Martina Big, voelde zichzelf niet langer meer een blanke vrouw en heeft zich donker laten maken. Als tiener wilde ze nog niets liever dan op haar grote idool Pamela Anderson lijken. Ze liet behoorlijk wat aan zichzelf verbouwen om aan haar idealen te voldoen maar het voelde nooit helemaal compleet. Tót ze erachter kwam wat er nu daadwerkelijk mistte.

Schoonheidsidealen nastreven

Het is belangrijk dat je jezelf kunt zijn. Om jezelf te kunnen zijn, moet je lekker in je vel zitten. Als je jouw eigen lichaam niet herkent of accepteert, kan dat problemen geven. Zo was dat ook het geval voor Martina Big. In haar geval had haar streven heel erg veel met schoonheidsidealen te maken. Ze wilde namelijk van jongs af aan op Barbie lijken.

Op Barbie lijken kan best een opgave zijn en daarom had ze bedacht dat ze het een unieke twist wilde geven. Ze besloot om er een paar gigantische pluspunten op te laten zetten. Al gauw kwam ze erachter dat deze enorme tieten haar nog steeds niet het zelfvertrouwen gaven wat ze nodig had. Ze voelde nog steeds dat er iets was, waardoor ze niet zichzelf kon zijn.

Chemicaliën en injecties

Martina Big kwam erachter dat ze zich al die tijd een donkere vrouw voelde. Ze legt uit: “Net zoals er vrouwen zijn die zich een man voelen, voel ik me een donkere vrouw. Zo voel ik me omdat ik donkere vrouwen adembenemend mooi vind”. Ze zocht naar een manier om van ras te kunnen veranderen. In tegenstelling tot geslachtsverandering, is rasverandering (nog) niet mogelijk.

Om die reden zocht ze naar opties die haar in haar transitie konden helpen. Ze kwam uit bij pigmentinjecties met Melanine, die haar huid donkerder maakte. Om nog donkerder te worden, smeert ze haar huid dagelijks in met chemicaliën. Verder vond ze het ook belangrijk om grotere lippen te krijgen. Toen ze ook nog een dikkere bips wilde, hebben de artsen geweigerd omdat dat gevaarlijk zou zijn.

Heel veel reacties

Ze deed haar verhaal op social media en op televisie. Ze hoopte dat ze anderen zou inspireren met haar zoektocht naar zichzelf, maar kreeg niet de reacties waar ze op hoopte. Vooral mensen met een donkere huidskleur zijn woest op Martina. Ze vinden dat het een vorm van discriminatie is om jezelf zo te verbouwen, en zeggen dat ze het recht niet heeft om zich een donkere vrouw te noemen.

Anderen vinden het juist weer hilarisch: “Ik ben helemaal niet beledigd, ik vind het eigenlijk behoorlijk grappig. Je hebt donkere mensen die hun huid bleken om wit te worden, en dan heb je haar. Ze praat zelfs met ons accent!” In de beelden hieronder is te zien hoe Martina Big erbij loopt en kun je wat meer van haar verhaal horen.

Meer van dit: