HomeWTF?!Boze familie van deelnemers Steenrijk, Straatarm meldt zich: "Hij is niet arm"

Boze familie van deelnemers Steenrijk, Straatarm meldt zich: “Hij is niet arm”

Recentelijk is er op sociale media ophef ontstaan over een aflevering van het televisieprogramma “Steenrijk, Straatarm”. Familieleden van het gezin dat als ‘arm’ werd gepresenteerd in de aflevering, hebben zich gemeld en beweren dat het allemaal nep is en dat het gezin eigenlijk helemaal niet zo arm is als in de uitzending werd getoond.

Steenrijk, Straatarm

Het programma “Steenrijk, Straatarm” draait om twee gezinnen die hun financiële situatie met elkaar ruilen. In de meest recente aflevering hebben het rijke ex-koppel Sinclair en Patrick geruild met vader Richard en zijn zoon Alex uit Schiedam. Het ‘arme’ gezin woont in een sociale huurwoning die opgeknapt moet worden, omdat vader Richard getroffen is door twee hersenbloedingen en niet meer in staat is om te werken. Het gezin moet rondkomen van een budget van slechts 80 euro per week.

Kijkers van de aflevering waren ontroerd door de situatie van het gezin en Sinclair en Patrick besloten zelfs om vader en zoon wekelijks geld te blijven geven. Echter, na de uitzending hebben enkele familieleden van Richard en Alex zich gemeld op sociale media en claimen dat het allemaal nep is en dat Richard eigenlijk een verschrikkelijke man is.

Helemaal niet arm

Richard’s dochter heeft haar verhaal gedaan op sociale media en beweert dat het programma misleidend is en dat het verhaal van haar vader helemaal niet zo zielig is als het wordt gepresenteerd. Zij beweert dat zij haar vader kent als Ferry. Ook beweert ze dat hij in werkelijkheid helemaal niet zo’n goede vader is als hij in de uitzending wordt neergezet.

Het is nog niet bekend wat de producenten van het programma gaan doen met deze beschuldigingen. Het lijkt er echter op dat deze aflevering van “Steenrijk, Straatarm” voorlopig nog wel de gemoederen bezig zal houden.

Meer van dit: