HomeWTF?!Wist je dat deze 2 regels van Monopoly helemaal niet bestaan

Wist je dat deze 2 regels van Monopoly helemaal niet bestaan

Tijdens de kerstdagen is het voor menig familie traditie om spelletjes te doen. Vaak wordt op een gezellige spelletjesavond naar Monopoly gegrepen en dat kan uiteindelijk tot flink wat frustraties leiden. Een groot discussiepunt zijn de regels maar wist je dat sommige regels helemaal niet bestaan?

Monopoly regels

Monopoly is een razend populair spel dat er in vele varianten is. Met deze varianten zijn er ook ontzettend veel regels en ieder persoon speelt het spel eigenlijk wel anders. Toch zijn er altijd regels die iedereen gebruikt zoals: Dubbele cijfers gooien? Nog een keer of Kom je op vrij parkeren? Dan is de pot voor jou.

Maar wist je dat sommige regels helemaal niet bestaan? Er bestaat namelijk helemaal niet iets als ‘de pot’ in het spel. Vrij parkeren is gewoon een vrij vakje waarop je niks hoeft te doen of krijgt. De boetes hoef je dus niet in het midden te leggen, maar moet je gewoon terug in de bank stoppen.

Veiling

Dan is er ook nog een regel die altijd verkeerd wordt gebruikt. Wanneer mensen op een straat of station komen en dan besluiten om het niet te kopen, ga je niet gewoon verder met het spel. Het vastgoed dient namelijk geveild te worden aan de hoogste bieder wanneer iemand het niet wilt hebben. Je begint met bieden vanaf 10 euro en dat kan zo ver oplopen als je maar kunt betalen.

Let er dus goed op dat je tijdens een gezellig avondje monopoly gewoon volgens de regels speelt. Dat scheelt een hele hoop gedoe en frustratie en zo kan zelfs de slechtste verliezer nog verwerken dat die toch echt eerlijk verloren heeft.

Via onze collega’s van Showmag

Meer van dit