HomeWTF?!Dit is hoeveel beestjes er gemiddeld in jouw echte kerstboom zitten

Dit is hoeveel beestjes er gemiddeld in jouw echte kerstboom zitten

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld. Je loopt bij een boer het erf op, zaagt een boom af en zet hem in huis. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een nep boom. Er zijn mensen die het jammer vinden dat de echte boom verdwijnt uit de huiskamers maar die weten vast niet hoeveel beestjes er in een kerstboom zitten! 

Echt of nep

Tegenwoordig moet je bij het kiezen voor een boom allemaal rekening houden met dingen zoals ecologische afdruk. Die afdruk is ook de reden dat neppe kerstbomen steeds populairder worden. Ook worden neppe kerstbomen steeds mooier en geven ze minder troep en gedoe. Ik kan het dus wel snappen dat steeds meer mensen voor de neppe variant gaan.

Toch is het zo dat er nog een hele grote doelgroep is die vinden dat er niets boven een echte boom gaat. De geur in huis, het dagje uit om de juiste boom te kiezen of het heerlijke gevoel van de dennennaalden. Het zijn allemaal dingen die bij de kerstraditie hoort. Zoals je weet vinden wij Nederlanders het nogal vervelend om iets te veranderen in die traditie.

macro photography of green aphid
Afbeelding: Georgian Constantin op Unsplash

Beestjes in een kerstboom

Soms is het zo dat er in huis een strijd gaande is. De één wil een neppe boom en de ander een echte. Voor team nep hebben we nu een ontzettend goed argument klaar staan. Wij hebben namelijk uitgezocht hoeveel beestjes er gemiddeld in een echte kerstboom zitten. Schrik niet… Dat zijn er tot wel 25.000 per boom!

Alle beestjes zijn insecten of geleedpotigen. De meeste doen je geen vlieg (haha snap je hem) kwaad. Maar welke beestjes zijn dat dan? Je moet denken aan een grote hoeveelheid mijten en springstaarten. Deze komen ook nog eens uit hun winterslaap door jouw heerlijk warme woonkamer. Verder heb je nog takluizen en spinnen en is er zelfs kans dat er teken in jouw boom zitten. Ohja… de spinnen overleven het langst en zullen de boom ook gerust durven verlaten ;-).

Afbeelding: Leon Kohle op Unsplash

Bron: Onzenatuur

Meer van dit: