HomeActueelVaatwasser expert adviseert: "Als je de vaat op deze manier inlaadt, is...

Vaatwasser expert adviseert: “Als je de vaat op deze manier inlaadt, is die altijd brandschoon”

Tegenwoordig hoef je TikTok of Instagram maar te openen om de nieuwste lifehacks te bekijken. Binnen een aantal minuten weet je hoe je het beste een ei kan pellen of hoe de was zo lang mogelijk lekker ruikt. Ook voor het doen van de vaat is er nu een expert opgestaan. Deze expert heeft namelijk de trick om je vaat zo schoon mogelijk uit de vaatwasser te laten komen. 

De vaatwasser inruimen

Wist je dat de manier hoe jij de vaatwasser inlaadt, het echte verschil kan maken? Toch is het inladen van de vaatwasser een stuk minder gemakkelijk als het lijkt.

Sommige mensen hebben van nature het ruimtelijke inzicht, waardoor ze de vaat op de beste wijze stapelen, terwijl andere er een heel circus van maken. Nu blijkt dat het inruimen van de vaatwasser het verschil kan maken, is het des te belangrijker om hem juist in te laden.

Om te beginnen is het belangrijk om niet zomaar alles in de vaatwasser te stoppen. Niet alles is vaatwasserbestendig, waardoor het je vaat en andere vaat kan beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om ook niet alles vooraf af te spoelen, voordat je het in de vaatwasser steekt. Dit is namelijk helemaal niet nodig volgens apparaat expert Matt Ayres van RDO Kitchens and Appliances.

Sensoren in de vaatwasser

“Veel moderne vaatwassers gebruiken sensoren om te bepalen hoe vuil de vaat is. Als je ze vooraf afspoelt, zal je vaatwasser denken dat de vaat minder grondig moet worden gewassen”.

Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat er geen grote kruimels of voedselresten op de borden zitten.

Daarnaast is de manier van inladen erg belangrijk volgens de expert: “Het servies mag niet te dicht op elkaar geplaatst worden en borden staan altijd onder in de vaatwasser” Zorg dat je de spullen op de plek zet waar de machine voor ingericht is.

Daarnaast vertelt hij: “Om te drogen is het belangrijk dat de vaat goed in een hoek is geplaatst, op deze manier kan het water goed van het oppervlak weglopen”.

Als laatste is het ook belangrijk om je vaatwasser zelf geregeld te reinigen. Als je de vaatwasser namelijk niet onderhoud, dan kun je problemen krijgen met vuil, schimmel en voedselresten, niet erg smakelijk dus.

Meer van dit: