HomeWTF?!Met deze simpele truc kun je binnen 10 seconden je gasverbruik verlagen...

Met deze simpele truc kun je binnen 10 seconden je gasverbruik verlagen met 20%

De gasprijzen vliegen het dak uit, en het prijsplafond verdwijnt in januari ook als sneeuw voor de zon. We kunnen ervan uitgaan dat we in 2024 veel meer gaan betalen voor gas. Het leven is al zo duur, dus gelukkig zijn er geniale lifehacks te vinden die het leven net een beetje makkelijker maken.

Gasverbruik verlagen

Met deze truc kun je sneller je gasverbruik verlagen dan dat je een eitje kookt. De verwarmingsmonteur in de onderstaande video verdient een speciaal plekje in ons verwarmde hart. Hij deelt namelijk een geheime truc met zijn volgers op YouTube waarmee jij je gasverbruik kunt verlagen met 20 procent.

Dit is met een simpele handeling gefixt, dus je bent hooguit een tiental seconden bezig. Als je dan ook nog boodschappen doet bij de goedkoopste supermarkt dan hou je helemaal geld over. Het draait uiteindelijk allemaal om temperatuurverschil. Je draait eerst de kraan van je verwarming radiators helemaal dicht, en vervolgens weer een kwartslag open.

En dan?

Als de kraan een kwartslag open is, moet je 20 minuten wachten. Controleer daarna met een thermometer wat de aanvoer en de retourtemperatuur is. Is dat een temperatuurverschil van 20 graden? Dan bespaar je direct 20% van je verbruik en dus bespaar je ook 20% van de kosten.

Klinkt lastig, dus laten we de meester even aan het werk zien. Check de onderstaande beelden, want gasverbruik verlagen is simpeler dan je denkt. Eigenlijk zou iedereen dit trucje moeten kennen want er wordt een hoop geld en warmte verspilt.

Meer van dit: