HomeWTF?!Student met 'slim plannetje' laat benen amputeren voor verzekeringsgeld, maar krijgt niets

Student met ‘slim plannetje’ laat benen amputeren voor verzekeringsgeld, maar krijgt niets

Dat niet iedereen op de wereld gelijke kansen heeft weten we inmiddels allemaal. Waar je in Nederland de schuldsanering hebt, heb je in andere landen geen enkel vangnet. Het is daarom soms erg lastig om in deze landen je schulden op te lossen. Je kunt natuurlijk extra hard gaan werken, maar er zijn ook ‘creatievere’ manieren. Helaas pakken deze toch niet altijd uit zoals gehoopt. 

Student amputeert benen voor geld

Zhang is een 23-jarige student aan de universiteit van Taiwan. De laatste tijd ging het Zhang niet voor de wind. Hij en zijn kompaan zouden namelijk flink wat geld hebben verloren met crypto’s.

De schuldeisers bleven maar aankloppen, waardoor Zhang door de bomen het boos niet meer zag. Hij wilde zo snel mogelijk van zijn schulden af, maar de schulden zijn zo hoog dat hij het met een extra baantje niet af kon betalen. Zhang besloot daarom een aantal verzekeringen op zijn lichaam af te sluiten. Na het afsluiten van de verzekering ging hij met een vriend op de motor door de stad Tapei touren.

Na het touren met de motor stopt hij zijn benen tien uur lang in een bak ijs. Zijn benen raakte hierdoor bevroren, waardoor de artsen enkel nog zijn benen konden amputeren.

Geen benen en geen geld

De amputatie was precies waarop Zhang gehoopt had. Het amputeren van zijn benen zorgde er namelijk voor dat hij aanspraak kon maken op alle afgesloten verzekeringen. De verzekeringen zouden maar liefst 1 miljoen euro waard zijn.

Toch geloofde de artsen niets van zijn verhaal. Zhang vertelde namelijk dat zijn benen bevroren waren geraakt door het ritje op de motor.

Factchecken

Doordat het die avond 6 graden was in Tapei, kon dit verhaal niet kloppen. Daarnaast had hij geen sporen van sokken of schoenen aan zijn bevroren benen.

De dokters geloofde dus niks van zijn verhaal. Hierdoor besloten de verzekeringen om geen bedrag uit te keren. Zijn benen moesten alsnog geamputeerd worden.

Alsof dat nog niet genoeg was is hij ook opgepakt voor verzekeringsfraude en moet hij 7000 euro terugbetalen aan de verzekering. Dit bedrag was namelijk uitgekeerd als voorschot.

Meer van dit: