HomeWTF?!Op deze plekken in Nederland kun je vanavond het Noorderlicht weer zien

Op deze plekken in Nederland kun je vanavond het Noorderlicht weer zien

Guess what, het noorderlicht was vannacht te zien! Het is een prachtig verschijnsel dat normaal gesproken alleen in het noorden van Scandinavië te bewonderen is. Deze groenachtige kleuren moet je minstens één keer in je leven gezien hebben.

Noorderlicht

Het noorderlicht wordt veroorzaakt door activiteit op de zon. Bij uitbarstingen op het oppervlak wordt er een wolk van geladen deeltjes de ruimte in geschoten. Als deze wolk richting de aarde gaat en de deeltjes onze atmosfeer binnenkomen, kan dit leiden tot een schitterende kleurendans aan de hemel.

Maar dat is nog niet alles! Vanavond krijgen degenen die het gisteren gemist hebben weer een kans om het noorderlicht te zien. We zitten namelijk nog steeds midden in zo’n geomagnetische storm, die zelfs in kracht is toegenomen, aldus Reinout van den Born van Weer.nl.

Plaatsen

Hoewel we niet weten hoelang deze storm zal duren, is de kans groot dat het noorderlicht vanavond opnieuw verschijnt. Hoewel de meteoroloog niet 100% zeker weet of dit zal gebeuren, gaan wij in ieder geval klaar zitten met een verrekijker. Het is slim om een donkere plek te kiezen om te kijken. Denk bijvoorbeeld aan het bos of strand. Je kunt ook ver de polder in lopen.

Als het noorderlicht vanavond te zien is, zullen de plekken waar het te bewonderen is nagenoeg dezelfde zijn als gisteren. Dit zijn onder andere de Wadden en de provincies Drenthe, Groningen, Gelderland en Friesland. Toch denken ze dat het met een heldere hemel ook te zien kan zijn tot in Brabant!