HomeActueelOp deze plekken in Nederland is vanavond het Noorderlicht duidelijk te zien

Op deze plekken in Nederland is vanavond het Noorderlicht duidelijk te zien

Het Noorderlicht is in Nederland vaak niet te waarnemen, maar vanavond zou je het op deze plakken goed moeten kunnen zien. Dat is best de moeite waard en de afbeeldingen van afgelopen nacht laten zien dat je zéker je kans zou moeten pakken als je tijd hebt.

Toen je 20 jaar geleden in de krant las dat er een enorme zonnestorm aan de hand was, heb je je vast niet heel druk gemaakt. Dat is maar goed ook want die zonnestorm zorgt nu voor prachtige kleuringen in de lucht.

Het Noorderlicht in Nederland

Normaal gesproken is het een unicum om het Noorderlicht in Nederland te zien maar door de sterkste zonnestorm in jaren, kan heel het land nu met het blote oog genieten van de show. Waar je normaal alleen met camera’s wat glimpjes op kunt vangen, kan je nu op sommige plekken in Nederland gewoon even naar de hemel staren om het te zien.

De verwachting is dat het tot in Zuid Limburg te zien zal zijn. Je moet er wel voor zorgen dat je in een donkere omgeving staat. Midden in de stad zal lichtvervuiling het feestje voor je verpesten, maar in de polders buiten de stad moet het goed te zien zijn.

Indrukwekkende plaatjes

Het Noorderlicht was afgelopen nacht ook al in Nederland te zien en dat leverde behoorlijk indrukwekkende plaatjes op. Hieronder kan je zien wat je vanavond ook weer kunt verwachten.

Meer van dit: