HomeWTF?!Met dit simpele trucje heb je nooit meer last van mieren in...

Met dit simpele trucje heb je nooit meer last van mieren in huis

Het is weer voorjaar en dat betekent dat de insecten weer uit hun schulp kruipen. Wespen zien we nog niet echt maar de mieren zijn wel al flink bezig. Het kan erg vervelend zijn wanneer de mieren bij je in huis kruipen. Maar het is heel makkelijk te verhelpen!

Mieren in huis

Mieren zijn altijd op zoek naar eten, water en een plek om te chillen met hun mierenmaatjes. De makkelijkste manier om dat te vinden is bij mensen thuis. Soms kan dat erg vervelend zijn want áls ze komen, dan komen ze met zijn allen. De mieren wonen in gigantische mierennesten en komen vaak binnen via de kleinste kiertjes.

Een mierenkolonie kan uit wel 100.000 mieren bestaan. Dan hebben we het wel over een grote kolonie en de kans dat je die thuis hebt is niet zo groot. Toch zijn de nesten die je thuis kunt vinden ook behoorlijk. Hoewel mieren niet gevaarlijk zijn, kunnen ze wel je voedselvoorraden besmetten. Ook kunnen ze schade aanrichten aan houten structuren en elektrische bedrading. Reden zat om er vanaf te willen dus.

Mieren verjagen

Voor het verjagen van mieren kun je ervoor kiezen om de bestrijdingsdienst te bellen. Dat is de beste maar ook de duurste optie. Omdat het een hoop centjes kost, kun je ook eens naar andere manieren kijken. Zo kun je bijvoorbeeld kokend water in het nest gooien maar dat zal niet echt goed werken.

Vroeger gooide ze peteroleum in de nesten en staken de boel dan in de hens maar ook dat is niet zo handig als ze bij je thuis zitten. Maar gelukkig hebben wij een simpel trucje gevonden dat erg goed werkt om de mieren weg te jagen. Je kunt namelijk gewoon 5 eurocent bij de ingang van het nest leggen. Mieren hebben een hekel aan gierige mensen dus dan gaan ze weg.

Nee dat is een geintje natuurlijk. De mieren hebben een pesthekel aan koper en zullen daar dus niet meer langs gaan. Als jij dus een eurocent muntje bij de ingang van het nest legt, zullen ze niet meer uit hun nest komen. Het koper verstoort namelijk hun eigen geursporen en dan raken ze de weg kwijt. Twijfel je nou? Niet geschoten is altijd mis in ieder geval!