HomeWTF?!Dashcam laat zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen...

Dashcam laat zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Dashcam beelden laten zien hoe een koe midden op de snelweg uit een veewagen valt. Het arme dier maakt een flinke schuiver. Ondanks de drukte werd de arme koe gelukkig niet door andere weggebruikers geraakt. De politie was gauw ter plaatse en kon de koe weer vangen.

Onwerkelijke beelden

Als je de video ziet, is het best onwerkelijk te noemen. Natuurlijk weet iedereen dat koeien uiteindelijk tot vlees dienen, maar niemand denkt er echt verder bij na hoe dat in zijn werk gaat. De koeien worden in gigantische veewagens bij de boer opgehaald en naar de slacht gebracht.

Als je jezelf daar niet mee bezighoudt, zal er ook totaal niet bij stilstaan dat de koeien over de weg vervoerd worden. Des te gekker is het als er ineens een enorme koe opduikt midden op de snelweg. Het dier viel namelijk van zo’n veewagen en maakte een flinke schuiver over het asfalt. De vrachtwagen die volgde, was gelukkig erg scherp en kon het dier op tijd ontwijken. Ook zijn achtervolgers hadden snel door dat er wat gebeurde en konden op de rem.

Uit de onderkant

Hoe het kon gebeuren is niet helemaal duidelijk maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gevallen. Die zou het hebben begeven, waardoor de koe op het asfalt terecht kwam. Toen de veewagen tot stilstand kwam, stond er ineens nog een koe op de snelweg. Hoe die daar kwam is ook onduidelijk.

Kevin, die de dashcambeelden maakte, is zich rot geschrokken. Hij zag dat de vrachtwagen voor hem uitweek en toen wist hij dat hij ook scherp moest zijn. Het is goed te zien hoe zo’n incident op de snelweg eraan toe gaat. Met 100 kilometer per uur is er natuurlijk maar weinig marge om flinke stuurbewegingen te maken. De beelden staan hier onder evenals de foto’s van de koe.

Meer van dit: