HomeWTF?!Het gaat vreselijk mis in het programma De Slechtste Chauffeur van Nederland

Het gaat vreselijk mis in het programma De Slechtste Chauffeur van Nederland

Het programma De Slechtste Chauffeur van Nederland is een programma waarin mensen laten zien dat ze voor geen meter kunnen rijden. Aan de hand van verschillende tests moeten ze strijden om de titel ‘Grootste brokkenpiloot’. Dit jaar kijken we alweer naar het dertiende seizoen.

Brokkenpiloten

Sinds 5 april 2023 is John Williams weer op zoek naar de slechtste chauffeur van Nederland. Het populaire programma is iedere woensdag om 20:30 te zien bij RTL 5. Gemiddeld trekt het programma zo’n 500.000 kijkers maar dat zullen er vanavond vermoedelijk wat meer gaan worden.

RTL deelt namelijk een kort fragment waarin te zien is dat het vreselijk mis gaat voor twee van de deelnemers. Wanneer zij aan een slipcursus mee doen, blijkt dat ze veel te hard rijden. Vervolgens zit de schrik er zo in dat de bestuurder vergeet te sturen en zo recht vooruit van de baan knalt. Daar staan twee auto’s opgesteld, die vol gas geramd worden. Het is een flinke klapper

Schrikken

De schrik zit er goed in maar al gauw blijkt dat de deelnemers verder nergens last van hebben. Het is niet de eerste keer dat het vreselijk mis gaat in het programma. Eerder, in 2011, was het presentator Ruben Nicolai die met 75kmh geschept werd door een auto. Dat fragment hebben we extra toegevoegd onderaan dit artikel.

Dat het nu weer flink misgaat, doet wat stof opwaaien op twitter. Mensen vragen zich af of het wel verantwoord is om een dergelijk programma te maken. Je hebt toch te maken met bestuurders van onder gemiddeld niveau, die gevaarlijke capriolen moeten uithalen. Het korte fragment van de aflevering voor vanavond is hieronder te zien.

Meer van dit: