HomeWTF?!Gozer sterft doordat hij elke dag anderhalve zak drop leeg at

Gozer sterft doordat hij elke dag anderhalve zak drop leeg at

Een 54 jarige bouwvakker is gestorven aan zijn dropverslaving, volgens artsen. De man at ongeveer anderhalve zak drop per dag. Hij stierf aan een plotselinge hartaanval die als gevolg kwam van het eten van te veel drop.

Te veel drop

De man was eigenlijk kerngezond en had ook nog geen symptomen gehad die wezen op een aanstaande hartstilstand. Toch kreeg hij er plots één toen hij een hapje aan het eten was in een fastfoodrestaurant.

Uit het rapport dat de artsen opmaakte kwam voort dat een teveel aan glycyrrhizinezuur hem de das had omgedaan. Dit is een actief zuur dat in (zwarte) drop verwerkt zit. Als je dus te veel drop eet, krijg je teveel van deze zuren binnen. Studies hebben aangetoond dat glycyrrhizinezuur; hypertensie, hypokalemie, metabolische alkalose, fatale ritmestoornissen en nierfalen kan veroorzaken.

Waarschuwing

Alle bijwerkingen die hierboven genoemd werden, werden waargenomen bij de man. Om die reden gaan de artsen er dus vanuit dat het eten van te veel drop, de reden was dat hij stierf. De artsen geven dan ook een duidelijke waarschuwing aan iedereen die te veel drop eet.

Het glycyrrhizinezuur zit vooral in zwarte drop. Ben jij daar dus dol op? Dan is het misschien slim om niet te veel dropjes te eten. Je leeft natuurlijk maar één keer maar probeer het dan wel gewoon lang en gezond te doen ;-).

Bron: BBC

Meer van dit: