HomeActueelRichard uit Weiteveen ging live na slachtpartij: 'Er is iets heel ergs...

Richard uit Weiteveen ging live na slachtpartij: ‘Er is iets heel ergs gebeurd’

Nederland werd vanmorgen opgeschrikt met het nieuws dat er een slachtpartij was gebeurd in Weiteveen. Uren later gingen er beelden rond van de vermoedelijke dader, die een live video had geplaatst op zijn facebook.

Eigen rechter

In de live video vertelt Richard dat er iets heel ergs gebeurd is. Hij zegt:ย “Na een jaar van treiteren, hebben ze het eindelijk voor mekaar”.

Het verhaal wat hij vertelde was vrijwel niet aan elkaar te knopen als je niet weet wat er speelt. Wat wij eruit op kunnen maken, is dat hij voor eigen rechter heeft gespeeld, omdat hij niet geholpen werd. Hij laat weten dat hij alle bedreigingen niet kan laten gebeuren. Vervolgens laat hij weten hoe veel hij van zijn vrouw en kinderen houdt.

Inleven

Het is overduidelijk dat de man erg verdrietig is. De beelden gaan inmiddels ook heel erg hard rond in Nederland, en veel mensen worden daar emotioneel van. Veel mensen kunnen zich inleven in wat er gebeurd is, en er zijn zelfs mensen die hem gelijk geven. Op X regent het reacties onder de beelden.

Ook zijn vermoedelijke vrouw ging heel snel live op facebook. Ze is enorm verdrietig en geraakt door wat er vermoedelijk gebeurd is. De mensen hebben het ook heel erg met haar te doen. Ze vertelt dat Richard helemaal is doorgedraaid.

Alleen maar verliezers

De gebeurtenis kent natuurlijk alleen maar verliezers. Aan de ene kant is er een gezin afgeslacht, en aan de andere kant wordt er een gezin verscheurd.

De hele situatie zou gaan om de koop van het ouderlijk huis van Richard, waar een hoop gedoe over zou zijn. We weten er het fijne niet van, maar hieronder hebben we al het materiaal staan wat wij hebben kunnen vinden over deze gebeurtenis.

Richards video

Vermoedelijke vrouw van Richard

Video van omstanders

Meer van dit: