HomeTelevisieFirst Dates deelnemer neemt geen geld mee: 'Betaal jij maar, het is...

First Dates deelnemer neemt geen geld mee: ‘Betaal jij maar, het is 2024’

Als je meedoet aan First Dates, is het de bedoeling dat je zelf gewoon je eten betaalt. Eigenlijk is het niets meer dan een etentje met een blind date, waar wat camera’s op staan. Wel zo handig om je geld mee te nemen dus.

Geintjes in First Dates

Het komt vaker voor dat mensen geintjes uithalen in First Dates. Zo hebben we wel eens een tandarts gezien die een gek gebitje in zijn mond deed, waardoor het leek alsof hij vreselijke tanden had.

Ook hebben we een keer gezien dat twee jongens zich aan elkaar lieten koppelen als studentengrap. Die uitzending werd toen gecanceld omdat het programma van mening was dat het niet goed voor de geloofwaardigheid was. De beelden daarvan werden toch op de één of andere manier online gezet, waardoor een hele hoop mensen het voorbij hebben zien komen.

Het is 2024

In deze aflevering zien we een gozer die van mening is dat hij in 2024 niet meer hoeft te betalen. Oké, toegegeven, hij zegt 2023, maar het werd pas dit jaar uitgezonden. Zodra het kistje met de rekening op tafel verschijnt, begint hij zijn act. Hij pakt het kistje en zegt dat hij gaat kijken, maar dat dat niet wil zeggen dat hij ook gaat betalen.

Hij kijkt in het kistje en trekt zijn conclusie. Hij zegt: “Ik zeg je eerlijk, ik heb geen doekoe man.” Het meisje kijkt ervan op en hij maakt het nogmaals duidelijk: “Ik heb geen geld.”

Hij vervolgt: “Ga jij betalen?” en het meisje lijkt te denken dat het een grapje is. “Wil je dat ik betaal?” Hij zegt bloedserieus dat hij echt geen geld heeft en dat hij ‘skeer’ is. Voor de oudjes die dat woord niet kennen, dat betekent dat hij arm is.

Hij komt ook nog met een excuus dat hij een tank benzine heeft moeten betalen en daarom geen geld heeft. Het meisje lijkt steeds beter te beseffen dat hij bloedserieus is, en dat ze het écht zal moeten gaan betalen.

Hij zet het kistje voor haar weg en pakt het pepermuntje eruit. Hij zegt dat hij geen geld bij heeft en dat hij echt niet gaat betalen. Waarom? Het is 2023, hij is van mening dat een vrouw dan ook wel kan betalen… En ze doet het nog ook.

Reacties

Kijkers reageren woest, ze zijn van mening dat het meisje gewoon haar eigen deel had moeten betalen, en dat hij het dan lekker uit had kunnen zoeken.

Ook zijn er veel kijkers die denken aan een grap of weddenschap. De jongen komt lacherig over en dat laat de kijker denken dat hij niet serieus is. Toch heeft hij niet betaald én hij wil zijn date niet meer zien. Arme meid, ze had hem lekker moeten laten afwassen.

Meer van dit: