HomeTelevisieFirst Dates schrapt uitzending door deze twee jongens: "Dit kan gewoon niet"

First Dates schrapt uitzending door deze twee jongens: “Dit kan gewoon niet”

First Dates heeft de aflevering van vrijdag 17 november geschrapt. Dat kwam omdat er twee jongens aan meededen die elkaar bleken te kennen. Het komt wel vaker voor dat de deelnemers elkaar kennen, maar dit keer was het niet zo toevallig. De twee hielden het programma namelijk voor de gek.

First Dates in scène gezet

Kijkers merken vaker dat er bepaalde dingen in scène zijn gezet in First Dates. Zo maakten we al eens een artikel over een gozer, waarbij zijn glas veranderde. Het is geen geheim dat de programmamakers het een en ander aan de beelden verknippen en versleutelen, maar wat er in deze aflevering gebeurde, kunnen ze niet meer wegknippen.

In het programma verschenen namelijk twee gasten die een date hadden met elkaar. Die twee hadden niet de intentie om elkaar te leren kennen, maar om een grap uit te halen. We zien tegenwoordig wel vaker dat studenten een grap uithalen om op televisie te komen maar deze is wel heel goed gelukt. Ze gaven zich op voor het programma en stemden hun wensenlijstje op elkaar af.

Studenten grap

De aflevering kon alvast bekeken worden voordat het op televisie werd uitgezonden en toen werd al gauw bij kijkers duidelijk dat de gasten elkaar misschien beter zouden kennen dan ze voordoen. Uiteindelijk zou het onderdeel geweest zijn van een ontgroening van de Rotterdamse studentenvereniging.

Toen BNNVARA erachter kwam, konden ze er wel om lachen. Toch hebben ze besloten om de aflevering te schrappen omdat ze denken dat het belangrijker is om oprechte dates uit te zenden. Dat zal ook wel iets te maken hebben met de geloofwaardigheid van het programma.

Zoals kijkers al dachten, is letterlijk elk zinnetje van de gasten in de aflevering geacteerd. Van de rekening zonder saldo tot de Chardonnay en oesters, alles is een grap. De jongens benadrukken dat het een goede en onschuldige grap is. Hoewel de uitzending geschrapt is, zijn er toch beelden opgedoken van de date. Die kun je hieronder bekijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Studentenkak (@studentenkak)

Meer van dit: