HomeWTF?!Kijker merkt dat First Dates in scene is gezet, Let goed op...

Kijker merkt dat First Dates in scene is gezet, Let goed op het glas

First Dates is een populair televisieprogramma waarin singles worden gekoppeld aan elkaar voor een eerste date. Hoewel het programma vooral bekend staat om de ongemakkelijke momenten en mislukte dates, is het voor veel kijkers toch een guilty pleasure om naar te kijken.

Vertekend beeld

Deelnemers van het programma hebben laten weten dat de sfeer in het restaurant tijdens de opnames anders is dan we op televisie zien. Zo heeft barman Victor een oortje in waarmee hij instructies krijgt en zijn er deelnemers die uit hun date gehaald worden vanwege oninteressante gespreksonderwerpen.

Opmerkelijk genoeg blijkt uit een twitter fragment dat het programma zelfs in staat is om glazen te laten verdwijnen. In het fragment drinkt een deelnemer uit een glas water, maar opeens krijgen we hem vanuit een andere hoek te zien en is het glas water veranderd in een biertje. Hoe dit precies in zijn werk gaat is onduidelijk, maar het lijkt erop dat het programma hier gebruik maakt van trucage en montage.

Knip en plakwerk

Het is belangrijk om te beseffen dat televisieprogramma’s vaak niet helemaal de werkelijkheid weergeven. Ook First Dates is hier geen uitzondering op. Hoewel het programma vermakelijk is om naar te kijken, moeten we ons realiseren dat de beelden die we zien geselecteerd en gemonteerd zijn om het verhaal zo interessant mogelijk te maken.

Dat betekent dat we niet alles wat we op televisie zien zomaar voor waar moeten aannemen. Vermoedelijk doen ze dit bij de deelnemers van het programma Lang Leve de Liefde ook erg vaak. Daar is vaak een gesprek te zien waarin wordt gereageerd op dingen die niet worden gevraagd. Benieuwd naar het fragment met het glas water? Check het dan hieronder.

via showmag