HomeWTF?!Ouders zetten dood van dochter 'Lil Tay' in scene om geld te...

Ouders zetten dood van dochter ‘Lil Tay’ in scene om geld te verdienen

Media in de hele wereld pakte uit met het feit dat internetsensatie Lil Tay is overleden. Niet alleen het 14-jarige meisje maar ook haar 21-jarige broer zou zijn overleden. Dit werd bekend nadat (vermoedelijk) haar ouders een overlijdensbericht op de Instagram pagina van Tay deelde.

Lil Tay

Lil Tay, wiens echte naam Claire Hope is, is een voormalige sociale media-persoonlijkheid die bekendheid verwierf vanwege controversiële en provocerende video’s op platforms zoals Instagram en YouTube. Ze werd in 2018 berucht vanwege haar gedrag en uitspraken, die knetterviraal gingen op social media.

In video’s beweerde het kleine meisje dat ze rijk was. Om deze uitspraken kracht bij te zetten, pronkte ze met dure auto’s, sieraden en luxe levensstijl. Ze claimde, ondanks haar jonge leeftijd, dat ze financieel onafhankelijk was. Ze werd vaak gezien in video’s waarin ze grove taal gebruikte en zich arrogant gedroeg. Haar gedrag leidde tot controverse en kritiek vanwege de vraag of het allemaal echt was, of gewoon een door volwassenen geregisseerde act.

Een act

Later bleek er helemaal niets waar te zijn van wat Lil Tay allemaal beweerde. Sterker nog, ze moest zo doen van haar ouders. Haar moeder wordt er zelfs van beschuldigt dat ze haar eigen kind uitgebuit heeft. In 2019 wordt het Instagram account van Lil Tay op non-actief gezet, omdat er een voogdijzaak tussen haar ouders speelde. Jarenlang verscheen er niks op het account, tot nu ineens een overlijdensbericht online kwam. Hierin staat dat Lil Tay en haar broer zijn overleden. Fans denken dat de ouders dit in scene hebben gezet om zo nog wat geld te verdienen.

Details worden er niet echt vrijgegeven. Verder is er ook nergens een betrouwbare bron te vinden die het bevestigt. Sterker nog, Lil Tay’s broer zou een boodschap online gezet hebben met: Ik ben niet dood, Mijn zus en ik waren onze zaak aan het winnen, het duurde nog een paar dagen voor we alles terug zouden krijgen, al haar social media en we met de waarheid naar buiten zouden komen”. Hij sluit af met de boodschap dat hun ouders een laatste wanhoopspoging doen om de zaakjes in handen te houden. Wat nu wel en niet waar is, is niet duidelijk maar zal ongetwijfeld snel vervolgd worden!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lil Tay (@liltay)

Meer van dit: