HomeWTF?!Gozer in mortuarium blijkt ineens toch niet zo overleden als ze dachten

Gozer in mortuarium blijkt ineens toch niet zo overleden als ze dachten

In Rusland heeft zich in een mortuarium een vreemd voorval afgespeeld. Een man die er was neergelegd omdat ze dachten dat hij overleden was, kwam ineens weer tot leven. Het hele voorval is gefilmd en dat fragment gaat nu behoorlijk viraal.

Januari

De beelden zijn al gemaakt in januari eerder dit jaar. Op 24 januari werd de man namelijk wakker in een mortuarium. Op de video is goed te zien dat de man plotseling weer tot leven lijkt te komen. Hij strompelt logischerwijs een beetje en weet de uitgang te bereiken. Daar stond het personeel ook wel even raar te kijken toen hij de gang in gelopen kwam.

Schijndood

Dit voorval heeft zich kunnen afspelen omdat de man schijndood was. Schijndood is een staat van bewusteloosheid waarbij er in het lichaam haast geen ademhaling en bloedsomloop meer waarneembaar is. Het lichaam verkleurd ook blauw en wordt koud waardoor het dus lijkt alsof de persoon in kwestie is overleden. Wanneer je dit combineert met een lijkschouwer die er vanuit gaat dat het toch allemaal wel zal kloppen, kun je dus een situatie zoals hieronder krijgen.

Schijndood kan in bepaalde gevallen makkelijker optreden. Op de website mens-en-gezondheid valt te lezen: “Schijndood treedt vooral in bepaalde gevallen op. Zo kan je denken aan elektrocutie, waarbij alle lichaamsfuncties uitgeschakeld lijken te zijn. Bij ernstige onderkoeling kan het hart zo traag gaan werken dat het slachtoffer ook schijndood is. Ook bij verdrinking treedt wel eens de schijndood op. Vergiftiging met alcohol of andere middelen kan ook schijndood opwekken. Wanneer iemand een traumatische shock heeft opgelopen die zeer ernstig is, zoals bij een groot ongeval, kan ook schijndood optreden.”

Benieuwd naar het fragment? Check het dan hieronder!

Meer van dit