HomeHumorDit is waarom mannen zo vaak met hun klauwen aan hun ballen...

Dit is waarom mannen zo vaak met hun klauwen aan hun ballen zitten

Laten we eerlijk zijn, mannen zitten vaak aan hun ballen, of ze nou thuis zijn, op school of op het werk. Onderzoek van KP Nuts en Movember toont aan dat mannen gemiddeld zeven keer per dag aan hun ballen zitten. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? Experts geven uitleg.

Mannelijkheid

Volgens psychotherapeut Jo Ryder willen mannen gewoon “erbij horen” en laten ze hun mannelijkheid zien als ze aan hun geslachtsdeel zitten. Dr. Andras Kolto voegt daaraan toe dat het aanraken van het geslachtsdeel ook kan helpen bij het verminderen van angsten en heeft het positieve effecten op onze gezondheid en welzijn.

Jo Ryder zegt: “Je hand op je penis leggen ziet er arrogant uit, het toont zelfvertrouwen in je eigen mannelijkheid”. Mannen die in het openbaar aan hun ballen zitten, willen dus instinctief aantonen dat ze mannelijk zijn. Zijn dit dan de echte redenen? Niet altijd natuurlijk want soms plakken ze gewoon aan de bips.

Checken

Om even van de situatie gebruik te maken, is het voor mannen sowieso handig om regelmatig aan hun ballen te zitten. Check hierbij ook meteen op vreemde plekjes, bobbeltjes of pijnlijke plekken. Door regelmatig de ballen te controleren, ben je er altijd op tijd bij als er iets mis is.

Een ziekte aan je ballen is geen grapje. Het is niet zo dat ze het effe vervangen voor een knikkertje. Buiten dat je kans op vruchtbaarheid afneemt, kan het ook gewoon dodelijk zijn. Check ze dus regelmatig even, maar niet in het openbaar 😉

Meer van dit: