HomeWTF?!Dit is volgens experts de grootste reden waarom vrouwen vreemdgaan

Dit is volgens experts de grootste reden waarom vrouwen vreemdgaan

Het lijkt soms wel of vreemdgaan bij de tijd van tegenwoordig hoort. Vroeger durfde partners nauwelijks vreemd te gaan, omdat ze veel te bang waren voor de gevolgen, maar dat is al lang niet meer het geval.

Als iemand dan al vreemdging, dan was het in de meeste gevallen de man. Tegenwoordig gaan er ook veel vrouwen vreemd. De nummer één reden dat vrouwen vreemdgaan is wel heel merkwaardig te noemen.

Vreemdgaan onderzoek

Er is onlangs een onderzoek geweest waarbij gekeken wordt naar de reden waarom vrouwen vreemdgaan. Het onderzoek is uitgevoerd door de Amerikaanse sociologe Alicia Walker. Ze wilde graag ontdekken waarom vrouwen vreemd gaan, maar het antwoord bleek verre van bevredigend te zijn.

Het blijkt dat de grootste reden waarom vrouwen vreemdgaan is, omdat ze hun partner niet willen verliezen. Een beetje een vreemde logica dus, maar door vreemd te gaan, ontdekken de dames juist wat er zo leuk is aan hun eigen relatie.

Bevrediging door een ander

Daarnaast zochten ze vaak een ander omdat hun eigen man hun niet kon bevredigen. Door de bevrediging bij een andere man te vinden, konden ze thuis meer ontspannen omgaan met hun eigen man. Het is dus eigenlijk vooral allemaal om hun eigen relatie te herstellen.

Ondanks de bijzondere logica, is dit toch wel degelijk de eerste reden. Toch zullen de mannen in de relatie dit niet als een goed excuus zien.

Uit het onderzoek bleek verder dat er tegenwoordig evenveel mannen als vrouwen vreemdgaan. Bij mannen is dit vooral te wijden aan het vinden van spanning of lust.

Meer van dit: