HomeWTF?!Dit is het duurste product dat je in de Supermarkt kunt vinden:...

Dit is het duurste product dat je in de Supermarkt kunt vinden: “€33.000,- per kilo”

De meeste mensen zitten na een bezoekje in de supermarkt weer mopperend in de auto. De prijzen zijn enorm gestegen, de kaas is duurder, het gehakt is duurder maar gelukkig lopen de meeste de rij met het allerduurste product van de supermarkt voorbij. Het duurste product uit de supermarkt is namelijk maar liefst € 33.800,- per kilo. 

Het duurste product is een kruid

Het duurste product van de supermarkt is geen dure fles wijn, maar het bekende kruid Saffraan. Als je het in de winkel ziet liggen zul je niet snel doorhebben hoe duur het is.

De zakjes met Saffraan zijn namelijk al voor € 1.69 te koop bij de lokale supermarkt. Dit lijkt natuurlijk erg goedkoop totdat je thuis het zakje opent. Dit zakje bevat namelijk maar 0.05 gram Saffraan. Dit is dus 1/20ste van een gram. Dit betekent dat je voor een gram Saffraan ongeveer 34 euro moet aftikken aan de kassa.

Waarom is Saffraan zo duur?

Zakjes met grote hoeveelheden Saffraan zal je niet snel zien liggen in de supermarkt. De hoge prijs zorgt er namelijk voor dat het voor klanten een vrijwel onbetaalbaar product wordt. Zeker als je het nodig hebt in grote hoeveelheden.

Saffraan is wereldwijd een hoogwaardig product. Ondanks dat je misschien nog nooit van de naam gehoord hebt, is deze specerij wel erg populair.

Het vervelende van Saffraan is dat het een erg schaars product is. Hierdoor is het aanbod beperkt, maar de vraag enorm hoog. Deze disbalans zorgt ervoor dat de prijzen tot absurde hoogtes stijgen.

Waarom zo populair

De populariteit van Saffraan komt vooral door de smaak die het kan toevoegen aan bepaalde gerechten. Bovendien staat Saffraan ook bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen.

Veel mensen hebben op medisch gebied baat gehad bij de inname van Saffraan. Waarom wordt er dan niet meer Saffraan gekweekt? Helaas is de productie enorm tijdrovend en arbeidsintensief. Daarnaast kan het niet zomaar overal groeien. Er zijn maar een paar landen waar Saffraan kan groeien en overleven.

In Nederland kan Saffraan helaas niet overleven. Jammer natuurlijk, anders kon je zelf het rode goud kweken in je tuintje. Voor nu kunnen we het dus alleen kopen in kleine betaalbare zakjes van 0.05 gram.

In de beelden hieronder kun je zien hoe het geteeld en geplukt wordt. Je begrijpt dan meteen de bizar hoge prijs per kilo!

Meer van dit: