HomeActueelKweker vergeet zijn lampen uit te zetten en wordt gesnapt door de...

Kweker vergeet zijn lampen uit te zetten en wordt gesnapt door de sneeuw

Agenten hebben het altijd net wat makkelijker als het sneeuwt. Althans… in het zoeken naar hennepkwekerijen dan. Kwekers die hun lampen aan hebben laten staan, zijn er namelijk met gemak tussenuit te plukken.

Kwekerij oprollen

Het is een behoorlijke opgave om hennepkwekerijen op te rollen. Boefjes worden steeds slimmer er maken het de politie dan ook steeds moeilijker.

Met de legalisering van de teelt van wiet, wordt het voor boefjes steeds minder aantrekkelijk om het thuis te gaan zitten verbouwen. Toch worden er nog behoorlijk wat kwekerijen gevonden. De kwekers die tegen de lamp aan lopen zijn meestal niet het scherpste mes uit de la. De kweker in dit artikel is daar zo’n voorbeeld van.

Sneeuw

Het is vast niemand ontgaan dat er sneeuw is gevallen in de meeste delen van Nederland. De media repen al weken over sneeuwbommen en horrorkou dus eigenlijk wist iedereen wel dat het eraan zat te komen. Toch is er bij een kweker in Roosendaal geen lampje gaan branden. Of ja… Eigenlijk juist wel.

Een hennepkwekerij levert door alle lampen namelijk behoorlijk wat warmte. Die warmte trekt in de daken, waardoor sneeuw er vanaf smelt.

Toen agenten in Roosendaal een rondje deden, zagen ze bij toeval het dak uit de tweet hieronder. Het dak was als enige in de rij niet bedekt met sneeuw en dus kregen ze argwaan.

De kweker was vergeten dat het voor agenten heel makkelijk te zien is als er een kwekerij aanstaat tijdens een sneeuwbui. Toen ze een kijkje mochten gaan nemen, troffen ze twee kweekruimtes aan. Makkelijk dagje werk voor ze dus.

Ze hebben een foto gemaakt en vragen mensen extra goed op te letten of ze vergelijkbare situaties in hun buurt hebben. Zo kunnen mensen hun buurt toch een stukje veiliger maken.

Meer van dit