HomeWTF?!Twee miljoen liter rode wijn stroomt door de straten door een foutje

Twee miljoen liter rode wijn stroomt door de straten door een foutje

Twee miljoen liter rode wijn stroomde afgelopen week door de straten in Portugal door een foutje bij een wijnbedrijf. Twee grote containers vol wijn gingen stuk, waardoor de wijn weg liep. Bewoners maakte beelden van deze gebeurtenis en die gaan momenteel de hele wereld over.

Rode wijn stroomt door de straten

Er stroomde miljoenen liters rode wijn door de straten doordat twee gigantische wijntanks het begaven. Het gebeurde in het kleine dorpje São Lourenco do Bairro, ergens in het midden van Portugal. Doordat de tanks het begaven, stroomde er 2.2 miljoen liter rode wijn naar beneden.

De hoeveelheid is te vergelijken met de inhoud van een Olympisch zwembad. Omdat het bedrijf zich bovenaan een heuvel bevindt, kwam de wijn dus als een gek naar beneden gestroomd. Bewoners konden hun ogen niet geloven en besloten het hele tafereel maar vanaf een veilige plek te filmen. Deze filmpjes gingen via Twitter de hele wereld over.

Enorme kostenpost

Er is geen druppel van de rode wijn meer te redden, wat zorgt voor een enorme kostenpost. Voor een liter wijn heb je zo’n 800 druiven nodig. Dat wil zeggen dat er ongeveer 1.7 miljard druiven voor niets geplet zijn. Ook de wijn-waterval heeft voor schade gezorgd. De kosten lopen op in de miljoenen.

Auto’s, fietsen en andere roerende zaken werden meegenomen door de stroom van wijn. Ook huizen zaten compleet onder de rode substantie en iedereen die onhandig is die weet hoe moeilijk het is om de rode wijn ergens uit te krijgen. De beelden van de enorme waterval kun je hieronder bekijken.

Meer van dit