HomeWTF?!Dit is de grootste fossiele drol ter wereld en die is een...

Dit is de grootste fossiele drol ter wereld en die is een vermogen waard

Tegenwoordig zijn we heel erg op onze privacy gesteld. Zeker als we gebruikmaken van het toilet, dan willen we niet dat iemand ziet wat we achtergelaten hebben.

In de Vikingtijd was dit waarschijnlijk niet anders, maar toen hadden ze natuurlijk nog geen luxe toiletten zoals wij dat nu hebben. In de meeste gevallen werd er een kuiltje gegraven, waar de behoefte in verstopt werd.

1200 jaar oude drol gevonden

Een tijd geleden werd er een enorme drol gevonden, welke 900 jaar na Christus geproduceerd is door een Viking. De drol is niet alleen noemenswaardig wegens de grootte, maar geeft ook een goed beeld van de dieetgewoonte uit deze tijd. De Vikingen leefde namelijk vooral op vlees en granen, wat tijdens een onderzoek direct naar voren kwam.

De drol bleek niet zomaar een drol. Het zat namelijk vol met parasieten zoals spoelwormen en zweepwormen.

De drol werd in 1972 gevonden tijdens opgravingen in New York. Inmiddels ligt de drol in een museum en ligt hij extra in de spotlights door de jaarlijkse ‘Poo Day’ in het Jorvik Viking Centre.

Waarde van de drol

In 2003 kregen de eigenaren de schrik van hun leven. De drol viel namelijk op de grond, waarna het in stukken viel. Gelukkig konden ze de drol op een goede manier restaureren, waardoor hij weer in volle glorie te bekijken is in het Viking Centre.

De waarde van de drol ligt momenteel op ruim 40.000 euro. Hiervoor krijg je niet alleen een enorme drol, maar ook een stukje geschiedenis.

Meer van dit: