HomeWTF?!De beste manier om mieren te verjagen, staat gewoon in jouw kast

De beste manier om mieren te verjagen, staat gewoon in jouw kast

Door het droge en zonnige weer van de laatste weken, duiken er steeds meer mierennesten op. Laatst deelden we al een trucje om de mieren te verjagen, maar nu kwamen we weer een ontzettend goed middeltje tegen. En grote kans dat dit middeltje al gewoon in jouw kast staat!

Nuttige diertjes

Mieren zijn nuttige diertjes, dus als je er geen last van hebt dan kun je ze beter lekker laten zitten. Toch kan ik me goed voorstellen dat je er last van hebt als er gigantische mierennesten in je tuin of huis zitten. In dit artikel kun je erachter komen wat kan werken om van de mieren af te komen.

Het is belangrijk om te weten dat mieren voor hun koningin leven. Die koningin is een stuk groter en kan zo’n 20 jaar oud worden. Zonder koningin, is er geen mieren kolonie. Het is dus slim om deze dame op te zoeken, zodat je van het hele nest af kunt komen. Daar zijn enkele trucjes voor.

Trucjes tegen mieren

Mieren leven in dienst van de koningin en wandelen met dank aan geursporen over een soort snelweg door je tuin. Die geur is wat ze naar het eten brengt, maar ook terug naar het nest. Het beste wat je kunt doen is dat geurspoor tackelen, zodat ze niet meer die kant op lopen. Groene zeep of Dreft is een perfect geschikt middeltje om de mieren te desori├źnteren. Poets het geurspoor weg en leg een grens aan waar de mieren niet overheen mogen komen en voil├á, opgelost.

Zijn de mieren toch hardnekkiger? Pak dan de koningin! Je kunt haar ‘vangen’ door een pot met grond op zijn kop boven het nest te zetten. Ze zal zich met haar kolonie hierin verplaatsen, waarna jij de pot weer kunt verplaatsen. Wat je ook kunt doen is een paar liter kokend water in het nest gieten, waardoor de koningin zal overlijden. Wat je zeker niet moet doen is lokdoosjes kopen, dat is eigenlijk eerder een soort tijdelijke oplossing, die ook nog eens schadelijk kan zijn voor het milieu.

Meer van dit: